Teknoloji alanından adından en çok söz ettiren ve büyük firmalardan biri olan Apple, Google’a rakip olabilmek için yeni bir Search (arama motoru) üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Dünyada arama motoru konusunda Google ile yarışacak bir rakip henüz bulunmuyor. Fakat rekabetçi firma Apple, Google’a rakip olabilecek seviyede. Apple arama motorunun ne zaman hayata geçeceği ise merak konusu oldu. 

apple googlea rakip bir arama motoru hazirliyor apple search

Apple Neden Böyle Bir Girişimde Bulundu?

Apple’ın yeni arama motoru çalışmalarının en büyük sebebi İOS ve Safari kullanıcılarının ciddi sayılara ulaşmış olması. Bu kadar kitleye ulaşmış bir firma Google’a dişli bir rakip olabilecek potansiyelde. Kullanıcı kitlesine güvenen Apple, bu kitleyle beraber Google’ı tahtından edebilir. Fakat birçok uzman insanların Google’a olan alışkanlığından dolayı bunun pek mümkün olmayacağını iddia ediyor. 

Google ve Apple arasında hali hazırda bulunan anlaşmaya göre Google, her sene Apple’a 8 milyar ile 12 milyar dolar arası para vererek Safari kullanıcısının arama motoru halinde çalışmaktadır. Apple’ın arama motoru girişimini hayata geçirdiği takdirde çok daha fazlasını kazanacağı aşikar. Fakat güvenli adımlar atarak her riski göz önüne olması gerekecek. Benzer bir girişimi daha önceki yıllarda Microsoft yapmıştı ve sonuç hüsran olmuştu. 

Bu ayın başında Apple, işletmelerin Apple Haritalarda konum yeri kartları talep etmelerini sağlayan ücretsiz bir araç (Business Connect) piyasaya sürdü. İddialara göre bu yenilik Google Search girişimi için bir strateji. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir