Apple’ın her yıl Kaliforniya Eyaleti’nde gerçekleştirdiği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) bu yıl Haziran ayında başlayacak. Gerçekleştirilen konferans da kullanıcılar ve geliştiricilerin en çok beklediği yeniliklerin başında karma gerçeklik ve yeni iOS 17 bulunuyor.

iPhone’lar Android gibi özgürleşecek

Bloomberg şirketinden bazı kaynaklara göre konferansta tanıtılacak olan iOS 17, önce çıkan diğer değişimlerden bazılarına maruz kalacak. Çünkü konferans da Apple’ın iPhone’larda bulunan uygulamaları tıpkı Android’deki gibi daha özgürlük sunması için bazı değişimlerde açıklanacak. Apple, bu özgürleştirmeye pek hevesli olmasa da Avrupalı mahkemeler Type-C kablosunda olduğu gibi bunu da zorluyor.

watchos 9 tanitildi 1

Duyurulacak olan yenilikler arasında 2015 yılında çıkan watchOS’un çıktığı günden beri yapacağı en büyük güncellemesi olacağı bekleniyor. Apple Watch’ın bu yıl donanım geliştirme değil sadece yazılıma odaklanacağı da biliniyor.

Yapılacak bir diğer güncelleme ise muhtemelen iPadOS 17 için olacak. Bu güncelleme önümüzdeki yıl OLED ekranlı Pro modeller için zemin hazırlaması bekleniyor. iPad’ler ve MacBook’ların OLED teknolojisine geçişini desteklemek için Samsung’un OLED üretimine 3,1 milyar dolar yatırım yaptığı biliniyor.

WWDC 2023 

wwdc
WWDC

Apple’ın her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı bu yıl 5-9 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleştirecek. Apple etkinliğin açılış günü olan 5 Haziranda Apple Park’ta geliştiriciler ve öğrenciler  için tüm gün sürecek özel bir kutlama düzenleyecek. Tüm geliştiriciler için WWDC23 ücretsiz. Geliştiricilere destek olma konusunda Apple’ın devam eden kararlılığın bir göstergesi olan etkinlik, geliştiriciler ile Apple mühendislerinin iletişime geçebilme fırsatı sağlayacak ve çalışmalarına destek olabilecek bilgiler sunacak.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir