Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, elde ettiği son değerler ile beraber 2022’ye 3 trilyon dolarlık bir şirket olarak giriş yaptı ancak bunu uzun süre koruyamadı.

2018 yılında 1 trilyon dolar, 2020 yılında ise 2 trilyon dolarlık bir şirket olarak anılan dev isim Apple, 22:00’nin ardından piyasa değeri olarak 3 trilyon dolarlık barajı da geride bırakmayı başardı. Bu değer ile tarihe adını yazdırmayı da başarmış oldu. Ancak şirket bu seviyeyi anlık olarak koruyamadı ve 3 trilyonun altına düştüğü görüldü. Şirketin stokları geçtiğimiz yıl genel olarak yüzde 40 oranında değer kazandı ve artış devam ettiği için de 3 trilyonun üzerine yine çıkış yapması bekleniyor. 

13 1

iPhone ve Mac’ler ile son yıllar içerisinde son derece yükseliş gösteren şirket, sunduğu diğer farklı hizmetler ile büyük gelirler elde etmeye başladı. Bunun etkisi ile firmanın piyasa değeri de ciddi anlamda yükseliyor. Trilyon dolarlık şirketler arasında elbette ki Apple dışında farklı şirketler de yer alıyor. Amazon, Google çatı şirketi Alphabet, Microsoft ve Tesla da 1 trilyon doların üzerinde yer alan şirketler arasındadır. Bir ara Facebook ya da yeni adıyla Meta da 1 trilyon doların üzerine çıkmayı başarmıştı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir