Android kullanıcıları Facestealer Truva Atı nedeniyle risk altında. Yüz binlerce kez indirilen fotoğraf uygulamasında tehlikeye dikkat etmeniz gerekiyor.

Google Play Store’da popüler olan bir uygulamanın yüz binlerce kullanıcıyı tehdit ettiği ortaya çıktı. Güvenlik firması tarafından derlenen raporda, popüler fotoğraf yazılımının Facebook hesaplarını çaldığı ve kullanıcı bilgilerini sızdırdığı belirtildi. Android için Facestealer tehdidi artıyor.

Araştırma firması Pradeo tarafından yakın zamanda yayınlanan bir raporda, Google Play’de 100.000’den fazla kullanıcı tarafından yüklenen Craftsart Cartoon Photo Tools’un Facetealer virüsünü içerdiği tespit edildi.

Popüler Android uygulamasında Facestealer truva atı virüsü var!

android google play facestealer truva ati 2

Truva Atı bulunduğu belirtilen Craftsart Cartoon Photo Tools uygulaması Android uygulama mağazasında kullanıcıları tehdit ediyor. Uygulamanın, mağdurların sosyal ağlardaki hesaplarından her türlü bilgiyi çalabilen bir casus yazılım programı olduğu söyleniyor.

Binlerce kullanıcı tarafından indirilen 24 zararlı Android uygulaması gün yüzüne çıktı!

Facestealer virüsü, Rus sunucularına veri göndererek Facebook kimlik bilgilerini çalmak için sosyal mühendisliği kullanıyor. Bu yazılımın kredi kartı bilgilerinin yüklenmesi, konuşmalar, telefon görüşmeleri vb. dahil olmak üzere Facebook’ta yaptığımız her şeyi gözetleme erişimi var.

Craftsart Cartoon Photo Tools uygulaması Google Play’de hala indirilebilir durumda. Ancak Pradeo, yaptığı açıklamaya göre uygulamanın kaldırılması gerektiğini ve durumun aciliyetini Google Play ekibine bildirdiğini bildirdi. Eğer ki bu uygulamayı telefonuna indiren 100.000 kullanıcıdan biriyseniz, hemen akıllı telefonunuzdan kaldırın!

Ayrıca Facebook şifrenizi değiştirin ve tüm açık oturumlardan çıkış yapın. Android için Facestealer giderek daha tehlikeli hale geliyor. Popüler fotoğraf düzenleme uygulamalarının tehlikeli bir virüse dönüştüğünü ilk kez görmüyoruz, ancak 100.000’den fazla kullanıcıya yayılmış olması ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyor. Uygulamayı açtığınızda, Facebook oturum açma penceresi açılır ve oturum açmadıysanız uygulama kullanılamayacağını da belirtelim. Eğer uygulama yüklü olsa da başka uygulamalara erişime izin vermediyseniz bilgilerinizden bazıları güvende olabilir…

Sosyal mühendisliğin amacı dolandırıcılık, kimlik avı bağlantıları göndermek ve sahte haberler yaymaktır; bu nedenle, güvenmediğiniz bir uygulama sizden bir Facebook kullanıcı adı ve şifre isterse, bunu dikkate almamanızı öneririz.

Uygulamayı cihazınızdan sildikten sonra kart şifrelerinizi değiştirmenizde, mümkünse cihazınızı da resetleyerek fabrika ayarlarına döndürmenizde fayda var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir