CNN tarafından gerçekleştirilen yeni bir anket, ABD vatandaşlarının Facebook ile ilgili olan görüşlerini ortaya çıkardı. Elde edilen sonuçlara göre yetişkinlerin %76’sı Facebook’un topluma zarar verdiği düşüncesine sahiptir.

1-4 Kasım tarihleri arasında yapılan ankete katılan Amerikalıların %76’sı Facebook’un dünya toplumlarını daha kötü bir şekilde etkilediğini dile getirdi. Katılımcılar, platformun olumsuz etkilerinin yöneticilerden mi yoksa kullanıcılardan mı olduğunu sorusu ile ilgili olarak iki gruba ayrıldı. %55’lik bir kısım kullanıcıların hatalı olduğunu dile getirirken %45’lik bir kısmı Facebook yöneticilerinin hatalı olduğunu dile getirdi. 

Söz konusu bu ankette ortaya çıkan bir diğer önemli bilgi ise, katılımcıların neredeyse yarısının platformda dolaşan ‘komplo teorikeri’ne inanan bir tanıdığının olmasıydı. Bu durum yanlış bilgi içeren içeriklerin olumsuz sonuçlarını bir kez daha ortaya çıkardı. Pfizer CEO’su Albert Bourla da dün yapmış olduğu açıklama ile beraber bu konu ile ilgili söz etti ve aşılar ile ilgili yanlış yapılan bilgilendirmelerin insanların ölümüne kadar sebep olmaktadır. Buna ek olarak ise ankete katılım gösteren insanların %54’ü Facebook algoritmalarının kendilerine sakıncalı bir şekilde içerik önerdiğini dile getirdi. Bu durumun genç katılımcılarda çok daha yüksek olduğu belirlendi. 

4 10

Şirket konuyla ilgili baskı altında

Şirket bu durum karşısında tüm çalışmalara hızla devam etmektedir. Fakat son zamanlar içerisinde Meta (eski adıyla Facebook) üzerindeki baskı her geçen gün daha da artmaktadır. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylar içerisinde eski bir şirket çalışan Instagram’ın gençlerin zihinsel sağlığı üzerinde zararlı etkiler oluşturduğuna dair bilgiler aktarılmıştı. Çıkan bir diğer haberlerde ise Facebook’un kar etmeyi her şeyden çok istediğini, platformlarında ise nefret söylemlerine ve dezenformasyona da izin verdiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir