Dünyada artan jeopolitik tehlikeler yüzünden kameralı dronelar oldukça rağbet görmeye başladı. Skydio yatırım turunda büyük bir yatırım alarak büyüdü. Skydio bugün 230 milyon dolarlık E Serisi kaynak yaratma turuna çıktığını ve Amerika’da yeni bir üretim tesisinin inşasını başladığını duyurdu.

Şirket son üç yılda 30 kat büyüdüğünü ve şu anda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük drone üreticisi olduğunu belirtiyor. E Serisi turu Linse Capital tarafından yönetildi ve mevcut yatırımcılar Andreessen Horowitz, Next47, IVP, DoCoMo, Nvidia, Walton Family Foundation ve UP.Partners’ın katılımıyla gerçekleşti. Hercules Capital ve Taser ve polis vücut kameralarının arkasındaki şirket olan Axon’da Skydio’ya yatırım yaptı.

Skydio yatırım turundan büyük bir pay aldı

Skydio, insansız hava araçlarının ABD Savunma Bakanlığı’nın her biriminde, tüm ABD Eyalet Ulaştırma Bakanlıkları’nın yarısından fazlasında ve 47 eyalette 200’den fazla kamu güvenliği kurumu tarafından kullanıldığını söylüyor. Ancak devlet kurumlarının güvenlik endişeleri nedeniyle pazar lideri DJI’dan drone satın alamamasına veya kullanamamasına yardımcı oluyor.

Skydio kurucu ortağı ve CEO’su Adam Bry yaptığı açıklamada “Her vatandaş için önemli olan ihtiyaçları karşılayan kuruluşlardan küresel çapta olağanüstü talep” gördüğünü söylüyor. Bry’e göre bu talep ulaşım, kamu güvenliği, enerji, inşaat, iletişim, savunma gibi sektörleri kapsıyor. 

Skydio otonom yetenekleriyle rakiplerinden ayrılıyor. Şirket, pazar lideri çarpışma önleme algılama özelliğine sahip orijinal drone’uyla viral bir başarı elde etti. Şirket hala bu tür yetenekler sunuyor, ancak ek özellikler ve yeteneklerle sektörü ileriye taşıdı. 

Yeni Skydio üretim tesisi Hayward, Kaliforniya’da yer alıyor. Tesis 36,000 feet kare olup, mevcut seviyelerin 10 katı kapasite artışına sahiptir. Ayrıca şirket, yeni tesis için 150 üretim çalışanını işe almayı planlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir