AMD, dünyanın en büyük entegre devre üreticilerinden biri olan Xilinx’i satın alma işleminin tamamlandığını duyurdu.

AMD, uyarlanabilir, yüksek performanslı bilgi işlem alanında pazar lideri olan Xilinx’in satın alımını tamamladığını duyurdu. İlk olarak 27 Ekim 2020’de duyurulan bu satın alma, CPU, GPU, FPGA, uyarlanabilir SoC ve derin yazılım uzmanlığını bir araya getiriyor. büyük bilgi işlem platformlarını etkinleştirmek için Yardımcı ürün portföyleri ve müşterileri olan iki endüstri lideri bir araya getirilecek.

AMD, 50 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attı

AMD, yüksek performanslı ve uyarlanabilir bilgi işlemde pazar liderlerinden biri olan Xilinx’i satın alma işleminin tamamlandığını duyurdu. İlk olarak 27 Ekim 2020’de duyurulan bu satın alma, önde gelen bilgi işlem platformları oluşturmak için CPU’ları, GPU’ları, FPGA’ları, uyarlanabilir SoC’leri ve derin yazılım uzmanlığını bir araya getirerek tamamlayıcı ürün ve müşteri portföyleriyle iki endüstri liderini bir araya getiriyor.

AMD CEO’su Lisa Su şunları söyledi:

Xilinx’in birinci sınıf yetenekle birleştirilmesi, birbirini tamamlayan çok sayıda ürün, müşteri ve pazarları bir araya getirerek yüksek performansta lider olmamızı ve uyarlanabilir çözümler olmamızı sağlayacak. Xilinx, AMD’nin güçlü bir bilgi işlem çözümleri portföyü sunmasını sağlar. yüksek verimlilik ve sektördeki en uyarlanabilirlik Bu, buluta ve sektör liderlerine yaklaşık 135 milyar ABD doları değerinde sunduğumuz pazar fırsatlarının çoğunu içerir. FPGA’ları, uyarlanabilir SoC’leri, yapay zeka araçlarını ve yazılım becerilerini görün.

AMD’nin EMEA başkan yardımcısı Mario Silveira şunları söyledi:

Bugün AMD için EMEA bölgesinde bir dönüm noktası. Yüksek performanslı ve uyarlanabilir işleme endüstrisinde bir lider oluşturmak için Xilinx ile birlikte çalışıyoruz. AMD artık endüstrinin en büyük bilgisayar, grafik ve uyarlanabilir SoC ürünleri portföyüne sahip.

EMEA ekonomisinin bel kemiğini oluşturan iletişim, otomotiv ve sanayi gibi çeşitli pazarlarda müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için mevcut inanılmaz fırsatlar bizi heyecanlandırıyor.

AMD ekran kartı driver güncellemesi nasıl yapılır?

Xilinx hissedarları, AMD hisselerindeki herhangi bir kısmi hisse yerine 1.7234 AMD adi hisse senedi ve her Xilinx hissesi için nakit alacak. Xilinx hisseleri artık NASDAQ borsasında işlem görmeyecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir