Amazon anlaşmazlık nedeniyle İngiltere’de vize kredi kartlarını kabul etmeyeceğini açıklamıştı ama bu kararından vazgeçti.

Amazon, Kasım ayında İngiltere tarafından verilen Visa kredi kartlarını kabul etmeme kararını açıkladı. Bu kararı vermesinin nedeni, bir finansal hizmet sağlayıcısının vizesiyle işlem ücretleri konusunda bir anlaşmazlıktı. Hatta yüksek ödeme maliyetlerinin işletmelerin müşterilerine en iyi fiyatları sunmasını engellediğini açıkladı.

Visa ile anlaşma yapamayan Amazon’dan radikal karar

İngiltere’deki Amazon müşterilerinin alışveriş deneyimini olumsuz etkileyen bu karar, kullanıcılardan pek çok geri dönüş aldı. Bu arada Visa yaptığı açıklamada Amazon’un insanların seçimlerini sınırladığını açıkladı. E-ticaret devi, 19 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek olan uygulamadan iki gün önce geri adım attı.

Amazon İngiltere, Visa kredi kartından vazgeçmedi

Amazon, İngiltere’de ikamet eden müşteriler için Visa kredi kartlarını kabul etmeye devam edeceğini söyledi. Yeni kararı e-postayla gönderen e-ticaret devi,  “Amazon.co.uk’de Visa kredi kartlarının kullanımına ilişkin planladığımız değişiklik 19 Ocak’ta gerçekleşmeyecek.” demişti.

Şirket, Amazon İngiltere’nin Amazon.co.uk sitesinde müşterilerin Visa kredi kartlarını kullanmak çalışmalar yaptığını söyleyerek  “Amazon.co.uk’de Visa kredi kartlarını kullanmaya devam etmenizi sağlamak için Visa ile yakın çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Öte yandan iki şirket kalıcı bir anlaşmaya vardıklarını doğrulamadı ancak İngiltere’deki Amazon müşterileri yakın zamanda değişmeyeceği kesin. Visa kredi kartları her zamanki gibi Amazon’un web sitesinde geçerli olmaya devam edecek.

İngiliz halkının %90’ı Amazon kullanıyor

The Guardian’a göre, İngiliz halkının neredeyse %90’ı Amazon’dan alışveriş yapıyor. Ayrıca İngiltere’de yaklaşık 21 milyon kişi Amazon Prime kullanıyor. Amazon, ülkede Visa kredi kartlarını yasaklarsa, şirketin yılda 1,4 milyar sterlin (yaklaşık 1,9 milyar dolar) kaybedeceği tahmin ediliyor.

Amazon bu kararı bozmasaydı, Visa’nın kredi kartlarını kullanan milyonlarca müşterisini tam anlamıyla kaybedecekti. Bu şekilde Prime ödemelerini de almayacağı için yüz binlerce, hatta milyonlarca abonesinden olacak. Bu anlamda Visa, Amazon’un Birleşik Krallık’taki gelir akışları için önde gelen finansal hizmet sağlayıcısı olarak kabul edilidiği için şirket kararından geri dönmek zorunda kalmışa benziyor. İki şirket henüz yeni bir anlaşma yapmamış olsa da tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda yakında yeniden anlaşmanın yolunu bulacaklarına kesin gözüyle bakılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir