Amazon Web Services (AWS), Avalanche ile ortaklık kurdu. Amazon Web Services,  her geçen gün genişleyen kripto para dünyası ve blockchain teknolojisinin daha geniş kapsamlı benimsenme hedefi doğrultusunda Avalanche ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Ava Labs, Amazon’un bulut bilgi işlem platformu ile ortaklık kuran ilk blockchain olma unvanını aldı. AWS ve Avalanche’in ortaklık kurması AVAX’ın yükselişe geçmesini sağladı.

Amazon Web Services, blockchainin gelişmesine destek oluyor

Amazon Web Services, blockchain teknolojisinin daha geniş kitleler tarafından benimsenmesinin yanı sıra kurum ve hükümetlerin de bu teknolojiden faydalanması için bir adım attı. AWS, Avalanche’ın altyapısını ve merkeziyetsiz uygulamalarını destekleyecek olan bu ortaklık, geliştiricilerin Avalanche üzerinde bir node başlatılması ve aynı zamanda bunun yönetilmesini daha kolay hale getirecek. 

Ava Labs ek olarak, AWS Marketplace’e ağ içinde bir ağ olan subnet ekleyerek hem bireylerin hem de kurumların özel subnet’leri kolay bir şekilde başlatmasını sağlayacak. 

Ava Labs’ın CEO’su Emin Gün Sirer, konu hakkında şunları aktardı:

AWS ile node’ları başlatabilmek ve ağları anında test edebilmek, hem bireysel hem de kurumsal geliştiriciler için büyük bir fırsat”

Şu anda Ethereum gibi daha pek çok blockchain ağlarını güçlendirmek için AWS’yi kullanmayı tercih ediyor. Avalanche ağının yerel tokeni AVAX, bu gelişmesinin ardından yükselişe geçti ve 24 saat içerisinde %24,64 oranında yükseldi ve 15,57 dolardan işlem görmeye devam ediyor. 

Kripto Alım-Satım Botu nedir ve nasıl kullanılır?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir