Oyun sektöründeki girişimlerine devam eden Amazon’un Vapour adında yeni bir dijital mağaza üzerinde çalışmaya başladığı söyleniyor.

Amazon Prime hizmetiyle birlikte son yıllarda oyun sektöründe sürekli yeni adımlar atmaya çalıştığı bilinen bir gerçek. Şirketin bir süre önce çıkan oyunu New World oldukça etkili bir çıkış yapmıştı. Oyunun her ne kadar bazı sorunları olsa da New World’ün iyi bir çıkış yapması şirketi cesaretlendirmişe benziyor. Şirket Amazon Game Studios daha büyük bir adım atıyor. Gelen sızıntılara göre Amazon Vapour adında yeni bir dijital mağaza üzerinde çalışıyor. Şirketin bu yeni dijital mağazayla Steam’e rakip olabileceği de gelen sızıntılar arasında.

Bu haftanın en çarpıcı olaylarından biri şüphesiz Twitch’in hacklenmesiydi. Yaşanan bu olayın ardından kullanıcı verilerinin internete sızmasıyla birlikte pek çok gizli saklı bilgi açığa çıktı. Bu bilgiler arasında dikkat çeken detaylardan bir de kodlarda sürekli bahsedilen “Vapour”du.

Vapour dijital oyun mağazası mı olacak?

Twicth verilerinin ortaya çıkmasıyla açığa çıkan Vapour projesinin ne olduğu henüz tam olarak bilinmese de bunun bir dijital mağaza olacağına inanılmakta. Eğer Amazon bu hamlede kararlıysa Steam’e rakip olacak bir projeyi başlatacak. Tabi Steam’e rakip olan tek şirket Amazon değil. Epic Games’te her hafta yayımladığı ücretsiz oyunlarla Steam’in güçlü bir rakibi. Ancak Amazon’un pek çok oyun stüdyosunu bünyesinde bulundurduğu ve yeni yapımlara servet harcamaktan korkmadığını da düşünürsek şirket kısa sürede dijital oyun pazarında güçlü bir konuma sahip olabilir.

Tıpkı Epic Games gibi ücretsiz oyun dağıtmaya Prime Gaming’le alışık olan Amazon, Vapour projesini hayata geçirirse atacağı her adım kritik olacak. Ama oyuncuları uzun senelerdir kullandıkları Steam’den ayırıp kendi bünyelerine çekmeleri hiç de kolay olmadığı da bir gerçek. Rakip şirketler oyuncuları kendilerine çekmeyi ancak ücretsiz oyunlar dağıtarak ve Steam’in yapamadıklarını yaparak başarabilirler. Buda ilk etapta Amazon’un Vapour servisinden yüksek bir gelir sağlayamayacağını göze alması demek oluyor.

Kodlarda ortaya çıkan Vapour isminin bir dijital mağaza olduğu yönünde somut kanıtlar da var. Amazon 2017 senesinde dijital olarak oyun satışı yapmasını sağlayacak bir patentin alındığı duyurmuştu. En nihayetinde bu taslak, Steam’in yeni rakibi olabilir gibi duruyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir