Dijital içerik platformu denildiği zaman akıllara gelen ilk isim Netflix oluyor. Ancak son yıllarda farklı platformların ortaya çıkmasıyla birlikte Netflix liderliğini kaybetti. Artık en çok izlenen platform konumunda yer almayan Netflix, Amazon Prime Video’nun gerisinde kaldı.

Amazon Prime Video

Yeni Çıkan Veriler, Amazon Prime Video’nun Liderliği Gösteriyor

Akış ölçülerini takip eden şirket JustWatch, tüm akış platformları için ana üs hizmeti veren ABD pazarına odaklandı ve ortaya çıkan bulgular mevcut dinamikleri göz önüne seriyor. Verilere göre Amazon Prime Video, yüzde 21’lik dilimle pazar liderliğine sahip. Amazon Prime Video’nun peşinden ise yüzde 20’lik dilimle Netflix’in geldiği görülüyor. Sonrasında ise yüzde 15 pay ile Disney+ üçüncü sırada yer alıyor.

Netflix’in Sorunları

Abone sayılarındaki düşüş, şirketin yapımcılığını üstlendiği içerik kalitesinde oluşan düşüşle aynı döneme denk geliyor. Ayrıca Netflix, birkaç istisna dışında güçlü lisanslardan da yoksun kaldı. Tüm bu sorunlara karşın The Witcher, Stranger Things ve Bridgerton gibi içerikler şirketin en önemli içerikleri olarak hizmet etmeye devam ediyor.

Rekabetin Getirdiği Zorluklar

İlk çıktığında Netflix, uzun bir süre online akış pazarında tek başına yer alıyordu. Ancak son on yılda farklı platformların ortaya çıkmasıyla birlikte manzara değişti. Amazon, Disney+, HBO ve Apple TV gibi mecraların dijital akış pazarına girmesi ile önemli bir rekabet ortamı oluştu.

Sonuç Olarak

Ortaya çıkan bu istatistiksel veriler sadece ABD’ye dair olsa da ortaya çıkan genel sonuçları görmemezlikten gelmek mümkün değil. Yaklaşık on yıldır pazarda taht sahibi olan Netflix’in yerini artık Amazon Prime Video aldı. Meydana gelen bu değişiklik ise kendini büyük rakiplerle çevrili bulan Netflix için önemli bir sorun teşkil ediyor. Ancak rekabetin getirdiği zorluklar karşısında Netflix, kendi içeriklerini üretmeye devam ediyor ve bu konuda önemli başarılara imza atıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir