Elon Musk’ın son zamanlarda ödevlere destek vermemesi ve ofiste en az 40 saat geçirmek zorunda kalması Amazon’u harekete geçirdi. Sonuç olarak Amazon, Elon Musk’tan memnun olmayan Tesla çalışanlarını işe almak istiyor.

Amazon yeni bir teslimat sistemine geçiyor

Geçtiğimiz günlerde Twitter satın alma anlaşmasıyla gündeme gelen dünyanın en zengin adamı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Tesla çalışanlarını uyardı. Sizlere bilgi verdiğimiz bu gelişmede Musk’ın evden çalışmayı desteklemediği ve çalışanların en az 40 saat ofiste olmasını istediği söyleniyor.

Ayrıca Musk, birkaç gün önce bir açıklama daha yaptı. Ekonomiyle ilgili kötü hisleri olduğunu gösteren ünlü milyarderin 10 bin Tesla çalışanını işten çıkarmak istediği söyleniyordu. Musk’ın açıklamaları üzerine tartışmalar sürerken şimdi de dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Amazon hakkında bir açıklama geldi.

Amazon, Musk’tan memnun olmayan çalışanları işe almak istiyor

Raporlara göre Tesla’nın yeni evden çalışma politikası, dev Amazon’un Musk’tan memnun olmayan çalışanlar adına hareket etmesine neden oldu. Amazon’un Web Servisleri Birimi’nde (AWS) işe alım müdürü Zafar Choudry, durumdan memnun olmayan Tesla çalışanlarını şirkete davet ederek şu açıklamayı yaptı:

Mars’ın imparatoru sizi istemiyorsa, AWS’ye gelmenizden mutluluk duyarım. Elon Musk gibiler tarafından yönetilmek istemiyorsanız AWS’ye katılın!”

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Amazon, geçen yıl şirket çalışanlarının süresiz olarak evden çalışmasına izin veren bir program başlattı. Bu da şirketin Tesla’nın aksine tele-çalışma konusunda olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca Musk’ın iş satın almayı planladığı Twitter çalışanlarının önemli bir bölümünün uzaktan iş aldığını da belirtmek gerekir. Bu yüzden ünlü milyarder devraldığında ne olacağını ilerleyen dönemlerde birlikte göreceğiz. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir