Ars Technica’nın bildirdiğine göre Amazon, paketleri nihai olarak bir saat içinde müşterilerin evlerine ulaştırmak amacıyla Kaliforniya ve Teksas’ta siparişleri insansız hava araçlarıyla teslim ediyor.

Perakende devinin drone teslimat hizmeti Amazon Prime Air, Noel yaklaşırken Lockeford, California ve College Station, Texas’ta müşterilerinin arka bahçelerine drone aracılığıyla az sayıda paket bıraktı.

“Amacımız insansız hava araçlarımızı güvenli bir şekilde gökyüzüne ulaştırmak. Amazon Air sözcüsü Natalie Banke, KTXL Fox 40’a verdiği demeçte, bu topluluklarda başlıyoruz ve teslimatları zamanla daha fazla müşteriye kademeli olarak genişleteceğiz .

Amazon Prime’a zam mı geliyor? Yanıt geldi

Amazon, İnsansız hava araçları ne kadar uzkatan sipariş alabilicek

Federal Havacılık İdaresi (FAA) , 2020’de drone ile paket göndermek için Amazon Bölüm 135 onayının yanı sıra, 14 Kasım’da Lockeford ve 12 Aralık’ta College Station için Nihai Çevresel Değerlendirme ve Önemli Bir Etki Bulunmadığına İlişkin Karar/Kayıt Kaydı belgelerinin doldurulmasını sağladı .

California, Lockeford kırsal kasabası, Sacramento’nun 80 mil güneydoğusunda yer alır ve yalnızca yaklaşık 3.500 sakini bulunurken, College Station, Texas , Houston’ın 100 mil kuzeybatısında, Texas A&M’ye ev sahipliği yapan orta büyüklükte bir şehirdir.

Her iki şehirde yaşayanlar kaydolabilir ve sipariş verebilirken, Amazon kendi bölgelerinde drone teslimatı mevcut olduğunda başka yerlerdeki müşterileri bilgilendirecektir. En son belgeler, Amazon’un teslimatlarının Teksas’taki teslimat merkezine 6,73 mil ve California’daki insansız hava aracı deposuna (diğer adıyla Prime Air Drone Teslimat Merkezi veya PADDC) dört mil içinde sağlanacağını gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir