Amazon’un CEO’SU olan Andy Jassy’nin şirket çalışanlarına, operasyon planları ve işten çıkarma ile ilgili bilgiler verdiği öğrenildi. 

Amazon önümüzdeki günler içerisinde 9 bin çalışanını daha işten çıkaracağını duyurdu. Bu rakam göze alındığında toplam Amazon çalışanlarının yüzde 3’ünü kapsıyor. Yapılacak olan işten çıkarmalarda AWS, PXT, Twitch ve reklamcılık bölümlerinden gerçekleştirileceği söylendi. 

Şirketin CEO’SU olan Andy Jassy’nin şirket çalışanları için paylaştığı bir mesajda, hem operasyon çalışmaları ile ilgili hem de işten çıkarma konusuyla ilgili bilgiler verdiği öğrenildi.

Ekonomik durumdaki mevcut belirsizliklerden bahseden Jassy, bu verilen kararın şirketin geleceği için en iyisi olduğunu düşündüklerini söyledi. Kasım Ayında işe alımları tamamen durduran Amazon, geçen Ocak ayında da 18 bin kişiyi işten çıkarmakla gündeme gelmişti. 

Amazon 2020 ve 2021 yılında yaşanan pandeminin etkisi ile bünyesine 800 bin yeni çalışan  eklemişti. Geçtiğimiz Kasım ayında 18 bin kişiyi işten çıkardığı durumda toplam 1,5 milyon çalışanı bulunmaktaydı. 

amazon prime alisveris festivali basladi 1

İşten çıkarmalar devam ediyor 

Dünya genelinde yaşanan sürekli ve hızlı olarak artan enflasyon ile birlikte olası olarak ekonomik durgunluk dönemi endişesi ile karşı karşıya gelen teknoloji sektörü de bu durumdan oldukça fazla etkilendi. 

 Sektör içerisinde yaşanan ve ard arda gelen işten çıkarma haberleri endişe yaratmaya başladı. Geçen hafta Meta kurucusu ve CEO’su olan Mark Zuckerberg, 10 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldıklarını ve bu konuda hazırlandıklarını duyurmuştu. Bu haberler ile birlikte yakın zaman içerisinde işten çıkarılan 11 bin kişiye e olarak dört ay sonrasında Meta’nın iş gücünün, 10 bin kişi daha azaltacağını söyleyebiliriz. 

Zuckerberg’in, yaşanan bu gelişmeler ardından şirketin henüz doldurmadığı yaklaşık olarak 5 bin açık pozisyonun kapatılacağını açıkladığını belirtmek de doğru olacaktır. 

Geçen Ocak ayında ise Microsoft, Mart ayı sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkaracağı haberini doğruladı. Söz konusu olan  bu işten çıkarmanın Microsoft’un global iş gücünün yaklaşık olarak yüzde 5’ine denk geldiğini açıkladı. Microsoft’un da mühendislik bölümü de dahil olmak üzere farklı departmanlarda işten çıkarmalar yapacağını belirtti.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir