Geçen yıl yatırımcılara güzel getiriler sağlayan Alphabet, Google’ın önde gelen liderlerine büyük hisse senedi ödülleriyle birlikte 2022 için maaş artışı imkanı sağlıyor.

Google’ın ana şirketi Alphabet , SEC’e yaptığı bir dosyada, yönetim kurulunun finans şefi Ruth Porat, hukuk başkanı Kent Walker, arama patronu Prabhakar Raghavan ve şirketin baş iş yetkilisi Philipp Schindler için yeni tazminat paketlerini onayladığını söyledi.

SEC’in web sitesinde 28 Aralık Salı günü yayınlanan dosyaya göre, yöneticilerin taban maaşları 650.000 dolardan 1 milyon dolara yükselecek. Her biri 23 milyon ila 35 milyon dolar değerinde hisse senedi ödülü aldı.

Alfabe hisse senedi arttığını çok daha geniş bir pazar ve diğer tüm ABD Büyük Tech şirketleri geride bırakarak, 2021 yılında% 65. Google’ın arama sektörü, Covid-19′daki yavaşlamadan hızla toparlandı ve reklamcılık ve seyahatteki canlanmadan yararlanarak yılın başında pandemi öncesi seviyelerde büyümeye başladı. YouTube ayrıca trafikte bir artış gördü ve şirketler uzaklaştıkça Google’ın bulut bölümü iş aldı.

Alphabet üst düzey yöneticilerine hisse senedi ödülü verecek

Raghavan ve Schindler, 2022 için en büyük hisse senedi ödül paketlerini aldı. Şirket, S&P 100 üyelerine kıyasla hisse fiyatının nasıl performans gösterdiğine bağlı olarak, her birine 2022′den 2024′e kadar geçerli olacak performansa dayalı hisse senedinde 12 milyon dolar verdi. devam eden istihdama bağlı olarak, üç ayda bir 12 taksitte ödenecek 23 milyon dolarlık ek bir sınırlı hisse senedi aldı.

Porat ve Walker’ın her biri performansa dayalı özsermayede 5 milyon dolar ve sınırlı hisse senedinde 18 milyon dolar aldı.

Alphabet geçen yıl yöneticilere ne kadar maaş verildiğini açıklamadı, ancak C-suite’in büyük bir 2020 yılı geçirdiğini söyledi. Şirket, son vekil dosyalamasında Porat ve Walker’ın o yıl 50,2 milyon dolar hisse senedi ödülü aldığını, Raghavan’ın ise 54,6 milyon dolar ve 65,5 milyon dolar Schindler’e gitti.

Salı günkü dosyada, yöneticilerin her birinin “Google’ın 2022 için sosyal ve çevresel hedeflere karşı performansına yaptığı katkılara dayalı olarak” maksimum 2 milyon dolarlık yıllık ikramiye programına katılmaya hak kazanacağı belirtildi.

Ödeme açıklamaları, Google’ın yükselen enflasyon maliyetleri konusunda sıradan çalışanlar arasındaki huzursuzluğu yönetmeye çalıştığı sırada gelir. Bir anda toplantı hepsi ellerinde 2022 planlamasını kapsayacak şekilde tasarlanmıştı Aralık ayında, Google yöneticileri kısaca çalışanların tazminat kaygılarını ele alındı ve hangi şirket çapında bir ücret artışı ile yanıt verdiklerini herhangi bir planı olmadığını söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir