Geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Activision Blizzard çalışanlarından bazı kişiler şirketten olaylı bir şekilde ayrılarak bir sendika kuracaklarını dile getirmişlerdi. Teknoloji dünyasının lider ismi Microsoft’un 70 milyar dolar ödeyerek Activision’u satın alacağını duyurmasının ardından ise geçtiğimiz Cuma içerisinde söz konusu bu sendikanın resmen kurulduğu belirtildi.

Activision Blizzard Microsoft’un çatısı altına girecek olan haberleri çıktığı günden bu yana pek çok şey yaşanıyor ve pek çok yeni iddia da ortaya atılıyor. Bu sefer ki bir iddia değil, gerçektir. Raven Software isimli Activision Blizzard’a bağlı olan bir oyun stüdyosu, geçtiğimiz Cuma günü içerisinde oyun endüstrisinde bir kilometre taşı olarak adlandırılabilecek bir olayla adından söz ettirdi. Raven Software oyun stüdyosu bir Video Oyunu Çalışanları Sendikası’nın temellerini attı. Bu yaşanan olay, düzensiz bir şekilde devam eden oyun sektörü için son derece önemli bir adım olacak. Raven Software’in pek çok Call of Duty oyununda görev almış olan Wisconsin stüdyosu da bu sendikada yerini aldı.

3 13

Sendika resmi olarak kuruldu

Sendika için başlangıç yapıldı. Her ne kadar şu an için söz konusu bu sendika, yalnızca 10.000 Activision çalışanının küçük bir kısmını temsil ediyor olsa da bu oyun dünyası için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Oyun şirketlerinde özellikle de son zamanlar içerisinde duyurulan skandalların ardından bu şekilde bir kuruluşun var olması büyük oyun şirketlerinde görev alanların rahatlamasına yardımcı olacak. Adı ‘Game Workers Alliance Union’ (Oyun İşçileri İttifakı Birliği) şeklinde konulan bu sendika, halka açık olan bir video oyun şirketinin ilk, ABD’de ise ikinci video oyunu sendikası olarak belirtildi. Oyun dünyası için büyük bir öneme sahip olan bu sendika da medya endüstrisindeki en büyük sendikası olan Communications Workers of America’nın bir parçası olarak görev alacak.

TikTok Türkiye’ye ne kadar vergi ödüyor?

Activision Blizzard’dan bir sözcü, şirketin çalışanlarının “tanınma talebini dikkatle gözden geçirdiğini” belirtti. Sendikanın şirkete cevap vermesi için 25 Ocak’a kadar süre tanındı. Şirket sözcüsü sözlerine şu şekilde devam etti: 

“Şirket ve ekip üyeleri arasındaki doğrudan ilişkinin en güçlü iş gücü fırsatlarını sunduğuna inansak da tüm çalışanların yasalara göre bir sendikaya üye olup olmama konusunda kendi kararlarını verme haklarına derinden saygı duyuyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir