Sosyal medya platformu Twitter’ın Twitter Blue adlı bir ücretli abonelik sistemi bulunuyor. Söz konusu bu abonelik hizmeti henüz Türkiye için aktif olmazken, aktif olmadan bu servise bir zam geldi. Twitter’in uzun süredir geliştirmelerini devam ettirdiği ve geçtiğimiz aylarda yurtdışında devreye giren Twitter Blue sistemi için zam yapıldı. Türkiye’de kullanımda olmayan bu hizmet, alınan karar ile beraber yayınlanmadan zamlanarak dikkatleri çekti. Twitter Blue servisi henüz ülkemizde etkin olmasa da, Twitter’ın App Store uygulama mağazası üzerinden güncel Türkiye fiyatını görmek mümkün oluyor.

Twitter Blue servisi zamlandı ve fiyatı güncellendi

11

En popüler sosyal medya servislerinden olan Twitter’ın bir sene önce duyurduğu Twitter Blue adlı ücretli abonelik sistemi yurtdışında aktif olarak kullanılıyordu. Kullanıcılara bazı ek Premium özellikler sunan bu servis ABD üzerinde 2.99 dolar olarak fiyatı belirlenirken, Türkiye’de ise 30.99 TL fiyatla alınabilecek. Ülkemizde kullanılabilir olduğunda servisin kullanılabileceğini belirtelim. Ancak bu zam gelmeden önceki fiyat olurken, Türkiye’ye gelmeden ABD, Kanada ve Avustralya fiyatlarına 2 dolarlık zam geldi.

Twitter Blue, Türkiye’de aktif olmasa da, uygulamanın iOS mağazasında fiyat detayları gözüküyor. Buna göre ülkemizde Twitter Blue servisinin 109 TL’lik bir fiyata güncellendiğini görüyoruz. Ayrıca bu fiyatın açıklanan resmi fiyat olmadığı ve App Store’un dolar kuru üzerinden otomatik çeviri yaparak bir fiyat belirlemesi ihtimali de bulunuyor. Böylece Twitter Blue, ülkemize giriş yaptığı zaman yerel bir fiyatlandırma ile girebilir. ABD tarafında ise aylık fiyat 2.99 dolar seviyesinden 4.99 dolara yükseldiğini görüyoruz. Kanada tarafında ise 3.49 dolara satılan hizmet 6.49 dolar fiyata güncelleniyor. Twitter’ın bu güncel fiyatlarının ise Ekim 2022 itibariyle geçerli olacağını belirtelim. Twitter Blue’da ise en dikkat çeken özellikler arasında Tweeti geri al özelliği olduğunu söyleyebiliriz.

Twitter Blue hangi ülkelerin kullanımına sunuldu?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir