Bir ABD finansal denetim kurumu, dünyanın en büyük kripto ticaret borsasına karşı para cezası ve tedbir kararı talep eden bir davayla Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’yu ülkede yasa dışı faaliyet göstermekle suçladı.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, Pazartesi günü yaptığı bir suç duyurusunda, Binance’in bildirdiği işlem hacmi ve kârlılığının büyük bir kısmının, ABD’li müşterilerin talep ve erişiminden kaynaklandığını ve borsanın iddialarıyla çeliştiğini iddia etti.

Binance hesabı nasıl kapatılır?

CFTC gerçekleştirdiği şikayet kapsamında şunları ifade etti:

Binance’in Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan müşterileri talep etmesi, Binance’i ABD yasaları uyarınca kayıt ve düzenleme gerekliliklerine tabi kılmıştır. Ancak Binance, Zhao ve Samuel Lim bu gereklilikleri görmezden gelmeyi tercih etti.

Denetleyici kurumun başkanı Rostin Behnam dava ve genel süreçler üzerindeki politikalarını şu şekilde ifade etti:

Binance çok uzun süredir CFTC kurallarını ihlal ettiğini bilmesine rağmen hem para akışını sürdürmek hem de uyumluluktan kaçınmak için etkin bir şekilde çalıştı. Bugün yapılan yaptırım işlemi, CFTC’nin Amerikalı yatırımcıları koruyacak hiçbir konumun ya da iddia edilen konum eksikliğinin olmadığını göstermektedir.

Binance VPN kullanımına yönlendirmesi

Chicago’daki federal bir mahkemede açılan dava, kripto borsası ile ABD’li düzenleyiciler arasındaki en son çatışma noktası CFTC, Zhao ve Binance’in üst yönetiminin, ABD’deki müşterilere konumlarını korumak için sanal özel ağları kullanmaya yönlendirerek şirketin “sözde” uyumluluk kontrollerinden kaçınma talimatı vermesi de dahil olmak üzere “ABD yasalarının ihlal edilmesini aktif olarak kolaylaştırdığını” iddia etti. Şikâyete göre, denetimlerin uygulanmasından bir yıl sonra, Haziran 2020 itibarıyla Binance müşterilerinin yüzde 17,8’i ABD’de bulunuyordu.

CFTC’nin başvurusunun ardından CEO Zhao, Twitter’da “sahte haberleri” ve “saldırıları” göz ardı etmelerini anlamına gelen bir kod olan 4” paylaşımı yaptı.

Binance, ayrıca  konu hakkında bu durumun beklenmedik ve hayal kırıklığı yaratan bir durum olduğunu ve  Platformumuzda ABD’li kullanıcıların aktif olmasını sağlamak için son iki yılda önemli yatırımlar yaptığını ifade etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir