Apple’ın 2021 yılında ikinci etkinliği kapsamında sunulması beklenen M1 Max ve M1 Pro işlemcili 16 inç MacBook’un tanıtımı yapıldı. MacBook’unun özellikleri ve fiyatı yazımızda.

Apple Unleashed etkinliği kapsamında ve yeni Mac modellerinin tanıtımı gerçekleştirildi. 14 inç’in bir üst modeli olan ve kullanıcılar tarafından heyecanla beklenen 16 inç MacBook modelinin duyurusu yapıldı.

MacBook, M1 Max işlemcili 16 inç ekranlı

M1 Max işlemci özelliğine sahip olan MacBook, özellikle de grafik konusunda son derece iddialı özelliklere sahiptir. İşlemci kısmında ise 10 çekirdekli işlemci, 32 çekirdekli grafik birimi ve 16 çekirdekli Neural Engine yer alıyor. Daha önce kullanılan M1 işlemcili modellerde maksimum olarak 16 GB RAM özelliğine sahip olan Apple, M1 Max’li modellerde ise 64 GB‘a kadar RAM seçeneği özelliğine sahiptir. 5 nm M1 Max çipinin saniyede 57 trilyona kadar işleyebilen 16 çekirdekli grafik işlemcili ile dünyanın en hızlı entegre edilen grafik kartına sahip olduğu dile getiriliyor. 

Söz konusu bu yeni MacBook Pro’da Touch Bar’ın yerini fiziksel tuşlar aldı ve sağ kısımda ise Thunderbolt 4 vağlantı noktasına ek olarak aynı zamanda bir HDMI bağlantı noktası ve sol kısımda da bir kulaklık jakı ve iki Thunderbolt 4 bağlantı noktasının yanı sıra bir SD yuva yer alıyor. Apple’a göre aynı zamanda, bir Mac dizüstü bilgisayardan şu ana kadar görülen en fazla bağlantı olan bilgisayar olma özelliğine sahiptir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir