Tüm Havalimanlarının Wi-Fi Şifresini Gösteren Harita


Bir Türk blogger'ı olan olan Anıl Polat tarafından geliştirilen wi-fi haritası sayesinden artık tüm havalimanlarının wi-fi şifrelerini öğrenmek mümkün. Seyehat severlerin oldukça işine yarayan harita internet paketiniz bittiğinde ya da bitmeye yakın olduğunda hayat kurtarıcı olabiliyor. Aynı zamanda mühendis olan Anıl Polat sayesinde özellikle yurt dışına çıkıldığı zaman en büyük dertlerden birisi olan extra ücret, durumu bir bakıma olsun ortadan kalkmış gibi görünüyor.

Wfiox indir (Android)

Şifreler sürekli güncellendiği için haritadaki şifrelerin yanlış çıkması gibi bir durumda söz konusu değil. En son geçtiğimiz hafta güncellenen haritada Wi-Fi'lerin en çok hangi noktalarda çektiği bilgisi de yer alıyor. Devamlı olarak güncellenen bu harita bu anlamda bakıldığında büyük kolaylıklar sağlıyor. Haritada şu an 130'dan fazla havalimanı ve yüzlerce cafe ya da lounge yer alıyor. Haritanın yaratıcısı Polat, internet erişimi olmayan bir yerde bu uygulamanın hiçbir şeye yaramayacağını söyleyenlere ise çevrimdışı sürümünü de sağlamaktadır.Kullanımı oldukça kolay olan bu haritada sadece istediğiniz havalimanının üzerine tıklayarak internet erişimi hakkındaki bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Wfiox indir (iOS)

Mesela, diyelim ki İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından, Konyaya uçak bileti aldınız. 16:00'da da uçağınız var. Mobil veriniz olmadığı için kuyrukta check-in yapabilmek için yığınla sırayı beklemeniz gerekiyor. Halbuki internetiniz olsa online check-in yaparak bu sıradan kurtulabileceksiniz. Harita bu ve buna benzer tüm durumlarda fazlasıyla işimize yarayacak. Haritayı kullanabilmek için basitçe Wifox  adlı uygulamayı indirmeniz yeterli olacaktır.