Skype'a Anlık Sesli Çeviri Desteği Geliyor (Video)


Microsoft, anlık mesajlaşma servisi Skype'da, iki kullanıcı arasındaki dil sorununu çözmek için bugüne kadar atılan en önemli adımlardan birisi olan gerçek zamanlı sesli çeviri hizmetini duyurdu.

San Francisco'da düzenlenen Re/code konferansı sırasında Microsoft CEO'su Satya Nadella tarafından Skype Translator adıyla duyurulan bu özellik sayesinde farklı dillere sahip iki kullanıcı, sesli olarak yapılacak olan anlık çeviri hizmeti sayesinde birbiriyle daha rahat bir şekilde iletişim kurabilecek.

2014 yılı sonlarında doğru Windows 8 için BETA olarak yayınlanması beklenen bu özelliğin başlangıçta az sayıda dil desteğine sahip olacağı, ancak hizmetin geliştirilerek daha fazla dil desteğine sahip olacağı da konferansta belirtilen açıklamalar arasında yer aldı.

Oturum sırasında Almanca konuşan bir arkadaşıyla İngilizce-Almanca sohbet eden Skype yöneticisi Gurdeep Singh Pall'un, Skype Translator ile yaptığı demo gösterisinin videosunu aşağıdan izleyebilir ve Skype mobil uygulamasıyla, PC yazılımlarını sitemizden indirebilirsiniz.