iPhone X Fiyatlarında Geri Vites mi Olacak?


Apple'a yakınlığı ile bilinen Japon kaynak Macotakara tarafından aktarılan bilgiler doğrultusunda iPhone X'in özelliklerine sahip olan daha uygun fiyatlı iPhone X modelleri yakında geliyor. Apple'ın önümüzdeki sene iPhone X'in özelliklerini bünyesinde barındıran daha uygun fiyata sahip iPhone X cihazı kullanıcılara sunulacak. İddialara göre yeni model iPhone X 90 dolar daha ucuz olacak. Bu noktada yeni cihazlarında OLED ekrana, TrueDepth kamera teknolojisine ve Face ID özelliklerine sahip olacağı ifade ediliyor. Apple'a yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Apple'ın 6.4 inçlik iPhone X geliştirdiği iddia edilmişti.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus cihazları ile LCD ekran teknolojisine devam eden Apple, gelecekteki piyasa modellerinde OLED ekrana geçiş yapacağı bekleniyor. Apple 5.8 inçten daha küçük OLED ekran üretmeyi sonrasında ise bundan vazgeçildiği ifade edilmişti. Paslanmaz çelik gövdesi ve güçlü performansı ile dikkatleri çeken iPhone X cihazı teknoloji dünyasının beklentilerini karşılaması bekleniyor. iPhone X'te yer alan çerçevesiz ekran ve Face ID gibi teknolojiler dikkatleri çekerken, tüm iPhone'larda yer alan ana ekran tuşununda kaldırılması önemli detaylardan biri olarak gözüküyor.

Ülkemizde iPhone X'in başlangıç fiyatı 6099 TL olarak belirlenirken, yeni nesil iPhone X'lerde yaşanacak indirimlerin ülkemize ne derece yansıyacağı ise  merak konularından bir tanesi diyebiliriz.  Bakalım beklenildiği gibi yeni nesil iPhone X cihazları daha ucuz mu gelecek göreceğiz.