Bitcoin Çok Hızlı Bir Şekilde Düşüşe Geçti


Özellikle son aylarda hızla yükselişe geçen ve eskiden yatırım yapan kullanıcılarını zengin eden Bitcoin ve diğer kripto para birimleri son bir haftadır düşüşe geçmiş durumda. Bu hafta ile beraber 17.000 dolar seviyelerine erişen Bitcoin hızlı bir düşüşe geçerek şuan 13.000 dolar rakamlarına düştü. Sanal para ekosisteminin lider ismi olan Bitcoin yaklaşık bir hafta önce 20.000 dolar rakamlarını görmüş ve hemen ardından ise geri 17.000 dolara gerilemişti. Tüm dünyanın konuştuğu kripto para birimi olan Bitcoin şuan için 12.000 dolar seviyelerine geri inmiş durumda.

Düşüşe geçen tek isim Bitcoin değil ve diğer dijital para birimleride hızlı bir değer kaybetmeye başladı. Bir süre önce 650 milyar değerine erişen piyasa değeri bu haftadaki düşüş ile beraber 450 milyar dolara gerilemiş durumda. Bu sabah itibariyle 12.608 dolar rakamlarını göre kripto para birimi şuan için 13.421 rakamlarında geziyor. Birçok kullanıcı tarafından yatırım yapılan Bitcoin, genel piyasa değerine bakıldığında dijital paralar arasında büyük bir paya sahip durumda.

Bu büyük yatırım rakamları sonrasında piyasada ani düşüşler ile rakamlar bir hayli fazla oynayabiliyor. Ayrıca Avrupa Birliği ve diğer benzeri alanlarda Bitcoin için alınan hukuki düzenlemeler ve kararlarda bu pazardaki rakamların oynamasına sebebiyet veriyor. Bakalım bu hızlı düşüş yeni hafta ile beraber yerini yükselişe bırakacak mı göreceğiz.