Apple iOS 11.2.5 Güncellemesi Yenilikler ile Yayınlandı


Apple'ın en yeni işletim sistemi sürümü olan İOS 11.2.5 sürümü yayınlandı ve sunulan tüm yenilikler ortaya çıktı. Apple'ın yakında piyasaya girecek olan HomePod akıllı hoparlörüne de destek verilen yeni 11.2.5 güncemmelesi yayınlandı. Güncelleme ile hoparlör desteğinin yanı sıra birçok hata düzeltmeleri, güvenlik yamaları ve Siri podcast gibi sesli haberler yenilikleri bulunuyor. Yayınlanan bu yeni güncelleme ile beraber podcast tabanlı sesli Siri haber raporları yeniliğini görüyoruz.

Artık Siri'ye günün haberlerini sorduğunuzda CNN, Fox New gibi kaynaklar üzerinden podcast haberleri sizlere sunabilecek. Ancak bu özelliğin hangi ülke ve medya kuruluşları için destek vereceği henüz bilinmiyor. Siri'ye soracağınız haberlerde günün haberlerinin yanı sıra spor gibi daha spesifik içeirklei ESPN yada NBC gibi yayın kanalları üzerinden almanız mümkün olabilecek. Siri podcast haber özelliği başa Homepod'un Şubat'ta pazara gireceği üç ülke olan ABD, İngiltere ve Avustralya'da kullanımda olacak.

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre Siri haberlerine herkes erişebilir olacak ancak ilk başta İngilizce kaynaklı yayınlanacağının altı çiziliyor. iOS 11.2.5 ile beraber siri haberleri haricinde Apple TV, spotify ve web bağlantısı gibi içerikleri tek bir sayfa içerisine sığdırabileceksiniz. Güncellemenin bazı yama notları ise şu şekilde;