Zomato, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu - Haberler - indir.com

Zomato, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-01 14:26:28
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Zomato, dünyanın önde gelen dijital finansal hizmet sunucularından biri olan Ant Financial Services Group'tan 150 milyon dolar yatırım aldığı duyurusunu yaptı. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'deki faaliyetlerini donduran firma, popülaritesini sürdürmeye devam ediyor. Ant Financial, 50 milyon dolar değerinde Zomato hissesini Info Edge'den satın alma kararı aldı, dolayısıyla Zomato'nun Ant Financial Services Group'tan aldığı toplam yatırım değerini 200 milyona ulaşmış oldu.

Tüm bu yatırımlar Zomato'nun piyasa değerini 1 milyar dolar dolaylarına ulaştırdı. Yatırım, Ant Financial ve Ant'in stratejik mobil cüzdan ortaklarıyla birlikte sunacağı pratik ve ödeme opsiyonları sayesinde, çekirdek pazarlarındaki pozisyonunu daha da güçlendirmek için kullanacak. 150 milyon dolarlık  yatırım yenilik ve teknolojik gelişim için kullanılacak. 10 binin üzerinde şehir ve 24 ülkede her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Zomato, Hindistan'dan Orta Doğu ve Türkiye, Güneydoğu Asya ve Avustralya'ya kadar bir çok bölgede en çok kullanılan restoran arama uygulamalarından birisi olmayı başardı.

Zomato Kurucu ve CEO'su Deepinder Goyal  yaptığı açıklamada Ant Financial'la girdiğimiz bu ortaklığın vizyonumuza giden yolculukta Zomato'yu ciddi anlamda hızlandıracak. Ortaklık sayesinde Ant Financial'dan bir çok şey öğrenebileceğimiz gibi global bağlantı ve ölçeklerinden, teknolojilerinden de faydalanabileceğiz.' Şeklinde konuştu.  Zomato'nun değerinin bu denli yükselmesi de yeni yatırımların kapısını aralıyor. Yapılan bu yatırımın devamında daha farklı ortaklıklar da söz konusu olabilir.





PAYLAŞ