Zeytin Dalı Harekatı İçin Yapılan Oyun: Afrin SİHA - Haberler - indir.com

Zeytin Dalı Harekatı İçin Yapılan Oyun: Afrin SİHA

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-19 09:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Oyun

Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Zekeriya Akgül ve Ahmet Küçük Türkiye gündemini çok yakından ilgilendiren bir konu hakkında oyun yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığı günlerde yapımına başlanan oyun; Bülbül, Şeran, Mabatlı, Cinderes ve Afrin merkez olmak üzere 5 farklı bölümden oluşuyor. Gerçek bir harita üzerinden oynanan oyunda, silahlı insansız hava aracı ile Afrin'deki köylerin korunması, PYD PKK'ya ait hedeflerin ya da konvoyların vurulması tarzından görevler mevcut. Mobil platformda Android işletim sistemi ile iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazların indirilebileceği oyun ücretsiz olarak sunuluyor. Ayrıca oyun içerisinde Aptullah Öcalan'ın posterlerinin vurulması gibi gerçek olan videolara da yer verilmiş durumda. Tüm görevleri başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de bayrak diktiğini göreceksiniz.

Oyunun geliştiricilerinden olan Zekeriya Akgül oyun hakkında şu ifadeleri kullandı; ''Afrin SİHA' ismini verdiğimiz oyunda belirlenen 5 görevi yerli ve milli olan SİHA ile yerine getiriyorsunuz. Bu görevler; bir terörist sığınağını bombalamak, terör konvoyunu imha etmek ve sivilleri korumak gibi görevlerden oluşuyor. Oyunda gerçek harita ile belirlediğimiz bölgeleri alarak ilerleme kaydediyorsunuz. Ele geçirilen her alan, yeşile boyanıyor. Tüm bölümlerin tamamlanmasıyla da arayüzde Afrin'deki operasyondan görüntüler yer alıyor. Oyunu okuldaki bölüm arkadaşım Ahmet Küçük ile yaptık. Lise öğrencisi kardeşim Eren ve bölümümüzde görev yapan Öğretim Görevlisi Mücahit Büyükyılmaz da bize oyunun belli kısımlarında destek verdi."

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlaması ile beraber eş zamanlı mobil oyuna başlayan öğrenciler, harekat bitmeden oyunu tamamlamak için büyük bir çaba harcadılar ve bunu başardılar. Oyun tamamlandı ama oyuna bazı eklemeler yapılabileceği de açıklandı. Bu konu hakkında açıklama yapmak isteyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken, 'Oyunu şu an Android ve IOS işletim sistemine sahip tüm mobil cihazlara ücretsiz olarak indirmek mümkün. Oyunda, bizim için stratejik öneme sahip SİHA ile verilen 5 görevi yapıyorsunuz. Oyunun adını harekatın ismine binaen 'Afrin SİHA' olarak belirledik. Oyunda, sonraki hedefimizle ilgili küçük bir bilgi de yer alıyor. İnşallah TSK'nın başarılı operasyonlarıyla oyunumuzun sonraki bölümlerini açarak Münbiç haritasını da ekleyeceğiz.' şeklinde altını çizdi.





PAYLAŞ