YouTube'un Yeni Kuralları, Para Kazanmayı Zorlaştırıyor - Haberler - indir.com

YouTube'un Yeni Kuralları, Para Kazanmayı Zorlaştırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-18 20:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube, topluluk kurallarında yeniliğe gidiyor. Artık bu yeni karar ile beraber YouTube ile para kazanmak kolay olmayacak. Hatırlarsak YouTube, reklam verenlerin memnuniyeti için Google preferred programını denetleyecek 10 bin kişi ile çalışacaktı. Google Preferred alanında yüksek izlenmeli büyük kanallar reklamcılar için öne çıkartılıyor. Özellikle geçtiğimiz hafta yaşanan Logan Paul olayı sonrasında YouTube'un içerikler ve algoritma noktasında tekrar bir incelemeye gitmesine sebebiyet verdi.

Bu noktada platform reklam verenler için daha güvenli bir alan olması adına yeniliklerine devam ediyor. Yeni değişiklik ise hem küçük hemde büyük tüm kanalları etkileyecek. Normal şartlarda YouTube partnerlik programı ile Google Adsense ekleyebilmek için 10 bin görüntülenme almanız gerekiyordu. Tüm videolarınızın görüntülenmesi 10 bin seviyesine ulaştığında para kazanma özelliğiniz açılıyordu. Ancak 20 Şubat'tan sonra videoların para kazanma özelliği 4 bin saat video izleme kuralı ile açılabilecek. Ayrıca en az 1000 aboneye sahip bir kanal olmanız gerekmektedir.

YouTube ise bu konuyu şöyle açıklıyor; 'Bu yüksek standartlarla beraber uygunsuz içeriklerin gelir alımı önlenebilir.' deniyor. Hatırlarsanız YouTube'un asıl krizinin Logan Paul videoyu kaldırdıktan sonra başladığını yazmıştık. Pek çok kanal tekrar tekrar videoyu yükleyip izlenme elde etmeye çalışmıştı. Ancak bu yeni karar küçük içerik üreticisine ciddi bir darbe olacak gibi görünüyor.

 





PAYLAŞ