YouTube'un mobil uygulamasında canlı yayın dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

YouTube'un mobil uygulamasında canlı yayın dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-09 09:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Son dönemlerde uygulamaların popüler özelliklerden biri olan canlı yayın, kendisini neredeyse tüm sosyal medya platformlarında gösterdi. Canlı yayın ilk olarak 2011 yılında ortaya çıktı fakat mobilden yapmak pek mümkün olmuyordu. Periscope ile adından söz ettiren canlı yayın özelliği yavaş yayılarak Instagram, Facebook gibi sosyal ağlara da getirildi ve ilgiyle karşılandı. Canlı yayın ile gündeme gelen son isim de Youtube oldu. Geçtiğimiz yaz, Youtube canlı yayın özelliği için bir test grubu oluşturmuştu. Bu aşama bitmiş olacak ki, Youtube'tan mobil uygulamasına canlı yayın özelliği geleceği haberi geldi.

Canlı yayın özelliği ile gündeme gelen son isim Youtube oldu. Youtube, yazın test aşamasından geçirdiği özelliği, herkese açtığını duyurdu. Canlı yayın özelliğini kullanmak isteyen kullanıcıların, uygulamayı açarak canlı yayın tuşuna basması yeterli. Bu tuşla beraber canlı yayın başlatılmış oluyor. Yayını bitirdiğiniz anda, yayın kanala normal Youtube videoları gibi ekleniyor. Yayın yapabilmek için kanalınızın 10 bin takipçisi olması gerektiği söyleniyor. Yayınlardan gelir elde etme de mümkün. Bazı izleyicilerin yorumları, farklı renkte ve en üstte yer alıyor. Bu da yayın yapan kişinin yorumu daha rahat görmesini sağlıyor. İzleyicilerin, yorumlarının bu şekilde çıkmasını sağlamaları için de belli bir ücret ödemesi gerekiyor. Super Chat adını taşıyan bu özellik izleyiciler için 40 ülkede kullanılıyor. Türkiye henüz bu ülkeler arasında yer almıyor.

Yayın başladığı esnada, takipçilere bildirim gönderilerek takipçiler haberdar ediliyor. Youtuberlar, istediği takdirde canlı yayınlarını listelere ekleyebiliyorlar. Yayın esnasına çok fazla mesaj gelebileceği düşüncesiyle, mesaj yavaşlatma özelliği de sunuluyor.

https://youtu.be/cEAPhDpPYes





PAYLAŞ