YouTube'dan Canlı Yayın Yeniliği Geldi - Haberler - indir.com

YouTube'dan Canlı Yayın Yeniliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-22 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın servisi olan ve dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube bir yeniliği daha hanesine kazandırıyor. Söz konusu bu yenilik ile artık canlı yayın yapmak için en az 10 takipçinin olması şart koşulmayacak. Hatırlarsak YouTube, notlar özelliğini video izlerken sürekli ekranlarda belirdiği ve mobil platformda oldukça rahatsız edici olduğundan dolayı kaldıracağını duyurmuştu. Şimdi ise yaptığı yeni duyuru ile mobil platformda canlı yayın yapabilmek için ve birçok kişiye erişebilmek için en az 10 bin takipçi olması gerekiyordu. Fakat artık bu koşulun ortadan kaldırıldığını belirtti.

Değişen bu durum ile beraber dünyanın dört bir yanından yayın açmak isteyen kullanıcılara artık yeni bir fırsay diyebiliriz. Mobil cihazlarında gelişmesi artık mobil üzerinden canlı yayın desteklerinin artmasına sebebiyet verdi. Hatta sosyal medya sitelerinden olan Instagram ve Facebook gibi platformlarda da canlı yayın özelliği bulunması ve bunun için herhangi bir takipçi rakamına gerek duyulmaması onlar için artı bir durum denilebilir. Ancak YouTube tarafında oldukça güç bir durum olan canlı yayın yapmak için 10 bin takipçi kuralı bulunuyordu.

Bu takipçi kuralından ötürü birçok kullanıcı durumdan şikayetde bulunuyordu. Artık bu takipçi sayı engelinin kaldırılması birçok kullanıcıyı sevindirdi diyebiliriz. Bir Twitter kullanıcısı YouTube üzerinde 2700 takipçisi olmasına rağmen mobil cihazı üzerinden bir canlı yayın yaptı ve artık bu engelin olmadığını kanıtlamış oldu. Henüz bu konu ile alakalı Google ve YouTube tarafından herhangi bir resmi açıklama gelmesede önümüzdeki zamanlarda bu olay arkasından bir açıklama ile yeni değişikliği duyurması bekleniyor.

Bakalım yapılacak olan duyuru ile bu durumun YouTube'un yeni bir özelliğimi yada yapılan bir hata ile mi 10 bin takipçi aşağısında yayın açılabilmekte göreceğiz.





PAYLAŞ