YouTube'da Sevilmeyen Bir Özellik Nihayet Kaldırılıyor - Haberler - indir.com

YouTube'da Sevilmeyen Bir Özellik Nihayet Kaldırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-20 18:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Video izleme platformu denince akla gelen popüler site YouTube yeniliklere ve iyileştirmelere devam ediyor. Son olarak hem Mobil hemde Masaüstü platformda aktif olan bu özellik ile kullanıcılar zaman zaman oldukça sinirlenebiliyorlar. Video notları olarak adlandırılan bu sinir bozucu özellik nihayet kaldırılıyor ve onun yerine Son Ekran ve Kartlar ismini verdiği yeni bir özellik devreye girecek. Video notları ile aynı mantıkda işleyen bu özellik ile video sahibi kullanıcıya video içerisinde bağlantı verebilecek ve izleyiciler için çeşitli anketler oluşturabilecek. Bu kaldırılacak olan video notları özelliğinin ne işe yaradığını ve hangi noktalarda olumsuzluk oluşturduğuna bakalım.

Bu özellikten bahsedecek olursak video notları ile video izlerken sağ ve soldan çıkan 'Abone ol' tarzında sinir bozucu uyarılar oldukça dikkati dağıtabiliyor. Masaüstü platformunda videonun bir köşesinde küçük olarak gözüksede bu video notları mobil platform üzerinden videoyu izleyenler için bir işkence haline gelebiliyor. Öyle ki YouTube tarafından yapılan açıklama ise video notlarının neden kaldırıldığını belirtiyor. Bu video notları özelliğinin mobil YouTube uygulamasında çalışmadığı için kaldırılacağı belirtilmekte. Diğer yandan birçok kullanıcının bu özelliği 'çirkin ve kullanışsız' olduğunu belirtti.

YouTube tarafından yapılan bu video içi değişikliklerin 2 Mayıs tarihi itibariyle aktif olacağı belirtiliyor. Ancak bu video notları özelliğinin YouTube masaüstü platformda gözükmeye devam edeceği belirtiliyor. YouTube ürün müdürü Muli Salem ise Video Notları Editörü özelliğinin 2008 yılında faaliyete geçtiğini belirterek artık YouTube izlenmelerinin yüzde 60 gibi bir oranının mobil platformlar üzerinden yapıldığını söyledi. Yeni gelecek olan Son Ekranlar ve Kartlar özelliğinin ise hem Mobil hemde Masaüstü platformda olacağını belitti.

Diğer yandan YouTube video notları özelliğinin artık eskidiği hissediliyordu. Video yükleyen kullanıcıların ise bu özelliği video bağlantıları ve küçük bilgiler gibi yerleştirmeler yaptığını belirtti. Video notlarının kullanım oranı ise yüzde 70 gibi bir rakamlara düştüğünden dolayı Youtube artık bu özelliği tarihe karıştıracak.





PAYLAŞ