Youtube'a HDR Desteği! - Haberler - indir.com

Youtube'a HDR Desteği!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-01-08 13:00:19
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu Youtube, 360 derece video formatına henüz bir kaç ay önce geçmesine rağmen bugün yeni bir özelliği daha bünyesine dahil etti. Fotoğrafçılık dünyasının en gelişmiş teknolojilerinden biri olan High Dynamic Range (HDR) özelliğine destek vermeye başladı.

Google'ın bünyesinde hizmet vermeye devam edene Youtube, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2016 etkinliğinde HDR (Yüksek Dinamik Aralık) özelliğine destek vereceğini müjdeledi. VR teknolojisinin hemen ardından yeni bir görüntü teknolojisine daha destek veren servis, Amazon ve Netflix'in ardından bu teknolojiyi destekleyen üçüncü büyük platform oldu.

HDR destekli cihazlar üzerinden görüntü kalitesi yüksek içerikler gösterilmesine imkan sağlayan Youtube, platformu üzerinde sunduğu videoları en iyi düzeye getirmeyi amaçlıyor.

Fotoğrafçılıkta harikalar yaratabileceğiniz yazılım alt yapısı ile geliştirilmiş High Dynamic Range (HDR), son yıllarda piyasaya sunulan birçok akıllı telefonda kullanılıyor. Öyle ki bir fotoğraf makinesinin gerçekleştirebildiği tüm işlemler akıllı telefonlar üzerinden yapılabiliyor. Bu özelliklerden bir de HDR. 

HDR, Fotoğraf üzerindeki farklı ışık değerleri optimize edilerek fotoğraf karesinin her bir ayrıntısının gölge ve kararma gibi görüntü bozukluğunu yapmadan fotoğrafın en kaliteli şekilde görüntülenmesini sağlamak amacıyla dinamik ayarlamaların düzenlenmesi için kullanılan tekniktir.

 





PAYLAŞ