YouTube Mobil'e Video Oynatma Hızı Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

YouTube Mobil'e Video Oynatma Hızı Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-11 19:00:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan video izleme platformlarından birisi olan YouTube yenilikler ile kullanıcı deneyimini arttırmaya devam ediyor. YouTube'un masaüstü platformunda sunmuş olduğu çalma hızı özelliği aslında oldukça kullanışlı bir özellik olarak gözüküyor. Öyle ki bu noktada bir rehber videosu izliyorsanız adımları ağır çekimde izleyebilir veya hızlı izlemeniz gereken anları hızlandırabilirsiniz. Masaüstünde bir süredir kullanımda olan bu özellik şimdi ise YouTube'un Android ve iOS platformları içinde sunuldu. Bu sayede artık mobil üzerinden YouTube uygulamasını kullanan kullanıcılar da hızı diledikleri gibi ayarlayabilecekler.

YouTube yazılım mühendislerinden birisi olan Pallavi Powale tarafından yapılan bir duyuru ile bu yenilik paylaşılmış oldu. Teknik açıdan karşılaştıkları engellei kaldırım bu güncellemeleri sunmaya hazır hale geldiklerini dile getirdi. Ayrıca uygulamanın ses süresini kaliteden ödün vermeden değiştirilmesinin sağlanması için ise bu zamana kadar bu özelliğin bekletildiği ifade ediliyor. Bu noktada bir ses dosyasını hızlandırdığınız zaman seste hızlanıyor ve anlamsız bir hal alıyor. Tam tersi olarak yavaşlattığınızda ise kalın bir ses çıkmaya başlıyor. Ekip ise bu düzenlemeyi daha önce masaüstü versiyonda da yapmış ve şimdi ise telefonlardaki onarımı gerçekleştirerek güncellemeyi hazır hale getirmişler.

Mobil tarafa gelen bu özelliği kullanmak için ise video penceresinde sağ üst köşede yer alan menü ikonuna basarak gelen menü seçeneklerinden Oynatma Hızı seçeneği ile istediğiniz video hızını ayarlayabilirsiniz.





PAYLAŞ