YouTube Kids uygulamasında Komplo teorileri videoları çıkıyor! - Haberler - indir.com

YouTube Kids uygulamasında Komplo teorileri videoları çıkıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 14:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda binlerce farklı video çocukların kafasını karıştırmak için hazırda bekliyor. Bu konuda bazı sosyal medya devleri bir takım planlar içerisinde olsa da, tamamen engellenebilir bir durum olduğu kuşkulu. YouTube'un çocukların daha temiz videoları görüntüleyebilmesi adına getirdiği Kids uygulamasında bile bir takım komplo videoları gözlemleniyor.

Business Insider, belirli anahtar kelimeleri aradığınızda Çocuk uygulamasının komplo teorisi videosu önerdiğini keşfetti. Örneğin, "UFO" için aradıysanız, gezegenin sürüngen-insan melezleri tarafından yönetildiği fikri de dahil olmak üzere sayısız gözden düşmüş komplo teorilerini parlatan David Icke'den videolar bulacaksınız.  Bu videoların bir çocuğun psikolojisini ne kadar tahrip edeceği yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

 

YouTube, BI iletişim kurulduktan sonra videoları kaldırdı ve Çocuk uygulamasının sorunsuz bir şekilde ilerlemesini istediği herkesçe bilinen bir gerçek. Bu doğrultuda  YouTubei sürekli kontrol  kurup,bazı çalışmalar yürüterek bu konuyu tamamen ortadan kaldırmayı istiyor.

Şirket son zamanlarda Wikipedia'ların (Wikipedia'nın süprüntüsünü) aldatmacaları çözmek için kullanılması da dahil olmak üzere yanlış bilgilendirmeye karşı aktif adımlar atıyor. Bununla birlikte, çocuk odaklı uygulamalar şaşırtıcı derecede çok daha yüksek bir inceleme düzeyiyle karşı karşıya kalıyor.  herhangi bir yanlış materyal, bağlamsal yardım veya başka bir şey göstermemeleri gerekir. Ve her dakika yüzlerce yeni video yüklendiğinde bu içeriği tamamen kaldırmak zor. YouTube neredeyse kusursuz filtreleme sunamadığı sürece, bu tür olaylar tekrarlanabilir.

 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ