YouTube Dikey Videolara Desteğini Sunmaya Başlıyor - Haberler - indir.com

YouTube Dikey Videolara Desteğini Sunmaya Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-25 16:00:14
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

İnternet devi Google?ın en popüler platformlarından birisi olan YouTube üzerinden video izlemek mümkün oluyor. YouTube platformu günden güne geliştirilerek yeni özellikler kazandırılmaya devam ediyor. Ancak kullanıcıların bir süredir şikayet ettiği konu olan mobil platformlarda dikey yönde çekilen videolar tam anlamıyla dikey bir şekilde gözükmüyordu. Ancak yeni gelişen bir güncelleme ile YouTube kullanıcılarının en fazla şikayetçi olduğu bu durum iyileştirilecek. Son gelen güncelleme ile artık YouTube platformu dikey konumda çekilmiş olan videoları düzgün bir şekilde gösterebilecek.

Normal şartlarda dikey olarak çekilen videolar kullanıcılar tarafından izlenirken, video çerçevesinin sağ ve sol alanında iki siyah şeritler gözüküyordu. Ancak güncelleme ile düzelen bu durum ile artık siyah şeritler yerine videonun ekrana tam olarak yayılması mümkün olacak. YouTube ise videonun izlenebilmesi için seçilen ekran boyutuna ve oranına göre uyum sağlayacağı ifade ediliyor. Artık video 3:2 görüntü oranı ile bir tablet üzerinde izlendiğinde dahi benzeri bir şekilde uyum sağlayabilecek. Son zamanlarda artan akıllı telefon üzerinde yapılan video çekimleri sonrasında videoların telefonlarda izlenme tercihi de bir hayli artmış durumda.

Bu gibi etmenlerden ötürü cep telefonlarında dikey yönde çekilen videoların sayısı bir hayli artmış durumda. Yatay bir şekilde izlemek yerine bazı zamanlar dikey olarak izlenme tercih edilebiliyor. Uzun zamandır bu formatlara direnen YouTube sonunda bir güncellemeye yayınlayarak artık yatay izleme zorunluluğunu ortadan kaldırarak dikey konumda bile videonun ekrana yayılmasını sağlayacak. Buna benzer bir desteğin masaüstü versiyona ne zaman geleceği henüz belirsizliğini korurken, yeni tasarım ilk olarak Beta olarak sunulması bekleniyor.





PAYLAŞ