YouTube bilgi kirliliğini önlemek için Wikipedi'den faydalanacak! - Haberler - indir.com

YouTube bilgi kirliliğini önlemek için Wikipedi'den faydalanacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-14 15:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

YouTube, kurulduğu günden beri sahtekarlıklara, nefret söylemler ve her türlü yanlış bilgilendirmeye yol açan videolarla boğuşuyor.  YouTube bu konu hakkında  alternatif çözümler üretmeye çalışıyor. Bu hafta SXSW de konuşan  YouTube CEO'su Susan Wojcicki, YouTube üzerinde yayınlanan komplo teorisi gibi bir takım videolara Wikipedia linki ekleme özelliği getirdiklerini duyurdu. Özelliğe göre artık YouTube içerik üreticileri bilgi içeren bir video yayımlayacaksa Wikipedi'den onay almak zorunda kalacak. İçerik üreticilerinin yayınladıkları videoyu Wikipedi linki ile birlikte vermesi gerekli

YouTube trend sayfasında yer alan yanlış bilgilerle dolu videolar 'doğrulanmış' YouTube içerik oluşturucuları tarafından oluşturuldu, milyonlarca görüntüleme aldı ve üzücü gerçek şu ki Google dolaylı yoldan içeriğin tanıtımını AdSense dolarlarıyla teşvik etti.

 YouTube'un aldığımı bu karar yeni soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.  Kullanıcılar YouTube'un  yapabileceği en iyisi bu mu' Şeklinde Tweetler attı.  Vikipedi, web üzerinden bilgi sahibi olmak için inanılmaz bir kaynak iken, içeriği genel nüfusa katkıda bulunuyor ve yanlış bilgilendirmek için manipüle edilebilir. Bu arada, YouTube hala platformunda sorunlu videoların kaldırılması yönünde net bir adım atmayarak sorumluluğu daha fazla üzerine almaya devam ediyor.

Teknoloji uzmanı Tom Coates, YouTube'un yeni özelliğinin, Wikipedia'nın gönüllüler ekibini de kullanarak, potansiyel komplo teorisyenlerinin,kendii platformalarına yönlendireceğini ve  ansiklopedinin içeriğine itiraz edebilecek ya da düzenleme girişiminde bulunabileceklerini belirtti:

Wikimedia Vakfı'nın yönetici direktörü Katherine Maher: 'Sonuç olarak, Bilgi İşaretleri özelliği yardımcı olabilecek gibi görünüyor ama büyük bir soruna çözümün küçük bir parçası gibi düşünülebilir, asıl sorun dünya genelinde kullanıcıları ve yaratıcıları etkiliyor ve şirketin işleri düzeltmek için daha fazlasını yapması gerekiyor.





PAYLAŞ