Yetenekli Fotoğraf Uygulaması: Canva - Haberler - indir.com

Yetenekli Fotoğraf Uygulaması: Canva

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-19 19:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son günlerde iOS'un uygulama mağazası olan App Store'da popüler olan Canva isimli bir uygulamanın detaylarını ve yeteneklerinden bahsedeceğiz. Fotoğraf editörleri ve grafik tasarımcıları gibi kullanıcılar için oldukça yardımcı olacak olan bu uygulama ile yaratıcı bir şekilde işler çıkartılabiliyor. Uygulamayı iPhone cihazınıza indirdikten sonra gerekli E-posta kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra Canva uygulamasını kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Canva uygulamasını ilk açtığımızda sizleri bir ekran karşılıyor ve üst bölümde Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya paylaşım seçeneklerini görüyorsunuz.

Uygulamanın yeteneği konusuna gelirsek ise reklam bandı, logo, albüm kapağıi davetiye ve kartvizin gibi tasarım çalışmaları yapabiliyorsunuz. Türkçe dil desteği sayesinde de kolay bir kullanım sunan bu uygulama fotoğraflarınıza metin eklemeye, düzenlemeye ve çerçeve gibi çeşitli detaylar yapmanıza yardımcı oluyor diyebiliriz. Uygulama içerisinde sizin fotoğraflarınız üzerinde yapacağınız düzenlemeler haricinde stok fotoğraflarda bulunuyor ve bunlar ilede çeşitli hazır şablonlar kullanabiliyorsunuz.

Tıpkı Instagram'daki gibi farklı filtreler ile yaratıcı efektlere sahip kareler ortaya çıkartabilirsiniz. Uygulamada birçok font seçeneği bulunduğu gibi vinyet, bulanıklık, parlaklık, doygunluk gibi birçok detay fotoğrafçılık ayarlarıda bulunuyor. Font içeriklerinin Türkçe karakterleri desteklemediğini belirtelim ve uygulama Apple'ın sesli asistanı olan Siri'ede destek veriyor. Uygulama iMessage'daki etiketleri yüklemenizede izin verdiği gibi Instagram için yaptığınız bir düzenleme fotoğrafınıda Siri yardımı ile kolay bir şekilde bulabiliyorsunuz.

Sizde iOS platformlu iPhone cihazınıza App Store aracılığı ile Canva uygulamasını ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. Ayrıca uygulamanın şuan için Android platfomu için bir versiyonu bulunmuyor. Ancak yakın zamanda sağlanacak destek ile Canva uygulamasını Google Play Store üzerinde görebiliriz.





PAYLAŞ