Yerli Mesajlaşma Uygulaması Kamapp! - Haberler - indir.com

Yerli Mesajlaşma Uygulaması Kamapp!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Mesajlaşma uygulamaları denildiğinde en popüler olan ve akla ilk gelenlerden birisi Whatsapp oluyor. Fakat Whatsapp dışında da çok fazla mesajlaşma uygulaması bulunuyor. Bunların arasına bir yenisi daha eklendi. Yerli bir uygulama olan Kamapp, Nihat Cindioğlu ve 5 arkadaşı, bir yıl içerisinde geliştirdiler. Kamapp uygulaması, Whatsapp kullanıcılarına sunduğu, neredeyse her özelliği sunabiliyor. Bu özellikler arasında sesli arama ve görüntülü arama da bulunuyor. Bununla beraber bilgisayardan telefona da arama yapabilme özelliği sunuluyor.

Nihat Cindioğlu, Kamapp'ın gelişim süreciyle ilgili; '2017 yılında bu Kamapp projesinin ilk testlerini yaptık. Kamapp, ismini kamu uygulamasından alıyor. Program, görüntülü ve sesli konuşma, video, fotoğraf paylaşımı, lokasyon paylaşımı, dosya gönderimi gibi işlerde kullanılabiliyor. Bu programda ayrıca masaüstü bilgisayarınızdan cep telefonlarını arayıp sesli ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz.' diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü. 'WhatsApp ve benzeri uygulamaların olması ve Türkiye'de bu tür programların kurucularının olmamasından dolayı, böyle bir eksikliği gidermek adına beş arkadaşımla birlikte bir çalışmaya imza attık. Bu çalışmamız tamamen yerli olup, herhangi bir yerden destek almadık. Türkiye'de bizden başka böyle bir programı geliştiren veya yapan yok. Hatta araştırmalarımıza göre test aşamasında olan böyle bir programda yok. Bizim şu anda kullandığımız sisteme, dünyada internetin olduğu herhangi bir yerden bağlanılabilir.'

Cindioğlu, Kamapp'ın yerli mesajlaşma uygulaması olmasını istediklerini söylüyor ve uygulamanın patentinin de ellerinde olduğunun altını çiziyor. Reklam çalışmalarının da kısa bir süre içerisinde başlayacağını belirtiyor. Uygulamanın Whatsapp'a rakip olup olamayacağı da merak konusu.





PAYLAŞ