Yenilenen Facebook 'Local' Uygulaması! - Haberler - indir.com

Yenilenen Facebook 'Local' Uygulaması!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-09 20:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Foursquare ve Events uygulamalarının bir birleşimi olarak nitelendirilen Local olarak da bilinen Facebook'un uygulaması Yelp'te bir takım yenilenmeler yapıldı. Uygulama şu an için Amerika'da hem Android hem de iOS platformlarında kullanılabiliyor. Uygulama bir nevi yer bildirim uygulaması olmasının yanı sıra, kullanıcılarına yakınlardaki etkinlikler hakkında da bilgi veriyor. Local aracılığıyla, yerel işletmelere, arkadaşlarınızın neler yaptığına, kafelere, barlara, restoranlara güncel etkinliklere vb bakabiliyor, tüm bunlar hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Uygulamada çok fazla filtre seçeneği yer alıyor. Hem filtre seçeneğinin fazla olması hem de arama seçeneğinin fazla olması, uygulamayı biraz karışık bir hale getiriyor.

Locak henüz Türkiye'de kullanılan bir uygulama değil ve ne zaman geleceği bilinmiyor. Amerika'daki kullanıcılar, uygulamaya Facebook üzerinden geçiş yapabiliyor. Yani programa girmek için, telefonunuzda Facebook'un yüklü ve açık olması yetiyor. Program Facebook'unuza bağlanarak açılıyor. Facebook hesabınızdan konumunuza ve arkadaşlarınıza ulaşabilen uygulama, bu verilerden yararlanarak önünüze içerikleri sunuyor. Uygulamanın ana ekranında çok fazla bilgi yer alıyor. Hava durumundan, çevrenizdeki etkinliklere kadar her şeyi görebiliyorsunuz. Ana sayfanın aşağısında yer alan sizin için bölümünden, arkadaşlarınızın beğendiği etkinliklere de bakabilirsiniz.

Etkinlik sekmesinde bir haftalık etkinlik listesi size sunulur. Listeden herhangi bir gün seçtiğinizde, en çok önerilenler listesi karşınıza çıkar. Eğer bir etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz, uygulamada o etkinliği seçmeniz yeterli. Özel bir işletme vb aratmak isterseniz, ana ekrandaki arama çubuğundan bunu gerçekleştirebilirsiniz. Restoran aramalarınız, beğenilere ve size uzaklığına göre sıralanır. Ana ekrandan, etkinlik tavsiyelerine de ualaşabilirsiniz.





PAYLAŞ