Yeni yılda izlenmesi gereken teknoloji trendleri - Haberler - indir.com

Yeni yılda izlenmesi gereken teknoloji trendleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-10 02:59:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

2016 yılında teknolojik anlamda birçok gelişim yaşandı ve yeni adımlar atıldı. Akıllı ev teknolojileri, sanal gerçeklik teknolojisi bu yılın trend haline gelen teknolojilerinden bazıları. Şimdi merak edilen konu ise 2017 yılının teknoloji trendleri. 2017?de dünyayı değiştirmesi beklenen ve teknolojik anlamda büyük adımlar atılacağına işaret eden birçok yenilik mevcut. Onlardan bazıları şu şekilde;

Nesnelerin İnterneti

Nesnelerin interneti, son zamanların en çok konuşulan konularından birisi. Son zamanların yükselen trendlerinden biri olarak görülen nesnelerin interneti, herkesin evinde bulunan buzdolabı, televizyon kumandası gibi aletlerle internete bağlanılmasını sağlıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde bu anlamda bazı önemli gelişmeler yaşanmıştı. loT cihazları olarak adlandırılan bu cihazların şu anki sayısı 10 ? 11 milyar civarında. Bu cihazların 2020 yılı itibariyle piyasadaki yerini alması bekleniyor. Bu yıla kadar var olan cihaz sayısının 50 milyara kadar çıkması bekleniyor.

Yapay Zeka

Yapay Zeka da geçtiğimiz yıl en çok ön planda olan teknolojilerden birisiydi. makine öğrenimi, nöral ağlar, doğal dil işleme ve gerçek zamanlı doğruluk analizleri gibi birçok konuda yapay zeka kendisini gösterdi. Apple?ın Siri?si, yapay zekanın en güzel örneği oldu. Apple?ın ardından Google Home ve Amazon Echo gibi dijital asistanlarla da yapay zeka insanların hayatına girmiş oldu. 2016 yılı için yapay zeka birçok sektörde kendisini gösterdi. 2017 yılında yapay zekanın basit rutin işlemleri yapabilecek düzeyde geliştirilmesi bekleniyor.

Chatbotlar

Çıkışı daha önceki zamanlarda olsa da, chatbotlar kendisini geçtiğimiz yıl gösterdi. Yeni nesil mesajlaşma trendi olan chatbotlar, işletmelerin daha iyi ve çekici bir otomatik hizmet sunarken maliyetlerini azaltmalarına yardımcı oluyor. Geçtiğimiz yıl ön plana çıkmasında etkili olan isim de Messenger anlık mesajlaşma uygulaması oldu. Chatbotlar da bu yıl takip edilmesi gerekenler arasında.

Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik (VR/AR)

Sanal gerçeklik teknolojisi de geçtiğimiz yıl içerisine en çok konuşulan teknolojik gelişmelerden biri oldu. VR teknolojisi, mobil cihazların 360 derece videoları desteklemesi ve gelişmiş grafik kartları gibi teknolojik gelişmeler sonucunda eğitim, alışveriş, sağlık, sanat ve turizm gibi sektörlerde kendisine yer edinebildi. AR ise dünyada edindiğimiz bilgilerin, bir araç vasıtasıyla elde edilen görüntü veya bilgilerle bir araya getirilerek bir amaç için zenginleştirilmesi anlamında kolaylık tanıyor.

3 boyutlu yazıcılar

3 boyutlu yazıcılar geçen yıldan ziyade son 3 ? 4 yıldır kendisini gösteren bir teknoloji. Bu teknoloji özellikle, fabrikasyon üretimden kendin yap modeline geçişi ve bir ürünün prototipini kolayca üretme anlamında kolaylık tanıyor. Uygulama alanları arasında otomotiv, yemek sektörü gibi birçok farklı sektör bulunuyor. Medikal alanda da kullanılan bu yazıcılar sayesinde organlar görülebiliyor. Bu teknolojinin devamında 4 boyutlu yazıcıların gelmesi bekleniyor.





PAYLAŞ