Yeni Surface Pro Nihayet Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Yeni Surface Pro Nihayet Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-25 12:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir süredir Microsoft'un yeni dizüstü bilgisayar serisi olan Surface Pro bilgisayarlarının sızıntıları ve iddiaları sürüyordu. Nihayet bilgisayarlar resmi olarak Microsoft cephesi tarafından duyuruldu. Sadece Surface Pro olarak adlandırılan bu modeller Çin'in Şangay bölgesinde düzenlenen Microsoft etkinliği kapsamında duyuruldu. Çin üzerinde tanıtımı gerçekleşen bu yeni modelin 15 Haziran ile beraber tüm dünya üzerinde satışa çıkacağı ifade ediliyor. Genel tasarım ve görünüş olarak daha önceki Surface Pro serisine benzeyen yeni model sadece 0.77 kg ağırlığa sahip durumda. Şuana kadar üretilmiş en hafif Surface Pro modeli olarak ifade ediliyor.

Yeni nesil bir bilgisayar olduğundan ötürü Microsoft, bu yeni bilgisayarında yedinci nesil Intel Kaby Lake işlemci seçeneklerini kullanmış durumda. Fansız tasarım yapısına sahip model bilgisayarlarda Core m3 ve Core i5'li işlemci versiyonları bulunuyor. Fan'a sahip olan diğer model ise Intel Core i7 işlemcisi ile en üst seviyede bulunuyor. Bilgsayarlarda 12.2, 3:2 görüntü oranları ile PixelSense ekranları bulunuyor. Bu ekran 267 ppi değerine sahip ve bu yoğunluk ile normal kullanımlar için oldukça yeterli ve keskin olduğunun altını çizebiliriz.

Yeni Surface Pro modelinin pil ömrü noktasında Pro 4 modeline göre yüzde 50 oranında arttırıldığı ifade edilirken tek dolu şarj ile 13.5 saate kadar çalışma hedefinde bulundukları söyleniyor. 165 dereceklik geniş bir açıya sahip olan model yeni tasarımı ile kolay bir kullanım sunuyor. Yeni model ile beraber yeni geliştirilen Surface Pen ekran kalemide piyasaya sürülüyor. Dijital kalem olarak nitelendirilen bu kalem 4096 basıç seviyesine sahip ve 21 milisaniye gibi bir gecikme sunuyor. Tıpkı daha önceki modellerde olduğu gibi Microsoft Surface Pro modeli için de klavye ve kılıf gibi aksesuarlar da sunulacak.

Yeni Surface Laptop modeli USB-C portu bulundurmuyor. Ancak USB, mini DisplayPort gibi bağlantı seçeneklerini destekliyor durumda. Diğer yandan LTE bağlantısı bulunan yeni model microSIM ve eSIM gibi destekleri sağlıyor. Son olarak 799 Dolar fiyat etiketi ile 15 Haziran itibariyle 26 ülkede satışa çıkacağını belirtelim.





PAYLAŞ