Yeni Snapdragon yonga setleri ile çift kamera yaygınlaştıracak - Haberler - indir.com

Yeni Snapdragon yonga setleri ile çift kamera yaygınlaştıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-26 00:19:22
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Dünyanın ilk 5G modemini Qualcomm'un tanıttığı konferansta, yeni Snapdragon yonga setleri de tanıtıldı. Qualcomm mobil işlemci pazarının lideri konumunda bulunuyor. Marka orta seviyeyi beslemeye devam ediyor. Markanın duyurduğu 3 yeni yonga seti ise sınıfına sunduğu önemli ayrıntılarla dikkat çekiyor. Marka son dönemde yonga setlerinin Snapdragon 6xx ve 4xx serisi altında yoğunlaşıyor. Geçen yıldan bu yana yaklaşık 300 cihaza hayat veren marka, 64 bitlik standart ARM çekirdeklerini temel almıştır. Önümüzdeki dönemde ise 100 cihaz daha piyasaya sunulacaktır. Marka çeşitli optimizasyonlar ile hızları artırıyor, performansı yükseltiyor ve hücresel bağlantı kalitesini de iyileştiriyor. İlgi çeken noktası ise markanın bir süre önce tanıttığı Clear Sight çift kamerasını destekliyor olmasıdır. Üreticiler isterlerse cihazına, renkli ve monokram olarak iki sensörden oluşan donanımı koyabiliyorlar. Sinyal işlemciler ve yonga seti ise yazılım tarafını hallediyor. Böylelikle ilerleyen dönemde pek çok markada çift kamera teknolojisini de görebileceğizdir. Bir başka dikkat çeken konu ise yonga setlerinin QuickCharge 3.0 teknolojisi sunuyor olmasıdır. Bu özellik sayesinde cihaz diğer sistemlere göre 4 kat daha hızlı şarj olabilme imkânı sunuyor.

Snapdragon 626

Snapdragon 626 14nm üretim süreci sayesinde daha az enerji harcıyor. Bu yonga setinde performans % 10 civarında artırılıyor, cihaz önceki nesilde X9 LTE modemini de barındırıyordu. Bunda da çift kamera desteği ile Bluetooth 4.2 güncellemesi ve QuickCharge 3.0 gibi yenilikler de yer alıyor.

Snapdragon 653

Snapdragon 683, Snapdragon 6xx serisinin amiral gemisi olarak nitelendirirlerken, 4 adet Cortex-A72 ve 4 adet COrtex-A53 çekirdeği taşımaya da devam ediyor. Bu yonga setinin saat frekansları 1.95GHz seviyesine çıkıyor, oranlarda yüzde 10 artış sağlıyor.  Yonga seti 8 GB  RAM miktarına, adreslenebilen bellek miktarının iki katına çıkarılmasıyla kapı aralıyor. Bu özellik Snapdragon 830 ile beklense de firma elini daha çabuk tutmuştur. Ultra HD ses kalitesi sunabilen X9 LTE modem ve X8 LTE modeline göre arttırılmış yükleme hızları yonga setinde yerini alıyor.

 





PAYLAŞ