Yeni Samsung Asistan'ı Bixby, Siri'den Farklı Olacak - Haberler - indir.com

Yeni Samsung Asistan'ı Bixby, Siri'den Farklı Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-22 10:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Samsung'un hali hazırda S voice isimli bir sanal asistanı bulunuyor. Ancak piyasada bulunan Google asistan ve Siri gibi sanal asistan rakiplerinin yanına yaklaşamadı ve tam olarak isteneni veremedi. Diğer yandan Siri gibi Türkçe desteğede kavuşamayan S Voice piyasada geride kaldı. Bu noktada Samsung'un bugün tanıttığı yeni bir sanal asistan olan Bixby ile piyasada adından bahsettirmek istiyor. Bixby tam olarak 29 Mart tarihinde çıkışını gerçekleştirecek ve Samsung'un yeni amiral gemisi olan Galaxy S8 modeli ile beraber gelecek. Ayrıca Bixby sanal asistanı Siri ve Google Asistan'dan farklı olarak şeyler hedeflemekte.

Öyle ki farklı bir konseptte gelecek olan bu yeni sanal asistan soru cevap niteliğinde yerine uygulamalarınızı kontrol etmenizi sağlayacak yeni bir ses taban arayüzü ile gelecek. Samsung'un resmi blogundan Bixby ile alakalı yayınladığı yazıda şirketin yazılım ve geliştirme sorumlusu olan Dr. Injong Rhee, insanların makinalara uyması yerine makinalardaki sistemlerin insanlara uyum sağlaması gerektiğini belirtiyor. Bu sanal asistanda olacak olan işlevler ile öğrenme eğrisi düzleştirilecek ve sezgisel bir arayüz ile yapay zekadan yardım alınacak.

Bixby uygulaması ise dokunmatik ekran ile kontrol edilen her uygulamayı kontrol edebilecek. Bu sanal asistan bilgili olacak ve sesli yada dokunmatik komutları algılayarak istenilen işi yapabilecek. Ayrıca Bixby'ın tamamlanmamış olan komutlarıda anlayabilecek düzeyde yapay zekaya sahip olacağı belirtilenler arasında. Bixby'ın rakip sanal asistanların arasında ne gibi performans sergileyecek olması Galaxy S8 modelinin çıkışı ile beraber belli olacak. Bu yeni asistan ilk önce İngilizce ve Korece dillerini destekleyecek ve ilk etapda Türkiye kullanıcıları bu yenilikten yararlanamayacak.

Ancak Samsung'un çıkartacağı yazılım geliştirme araç setleri ile beraber üçüncü parti uygulama geliştiricileri Bixby üzerine çeşitli yetenekler kazandırabilecek. Güney Koreli şirketin bu yeni sanal asistan'ı bakalım piyasada ne gibi işler yapacak ve kullanıcılar bunu nasıl karşılayacak göreceğiz.





PAYLAŞ