Yeni Özellik, WhatsApp'ı Tehlikeye Sokacak - Haberler - indir.com

Yeni Özellik, WhatsApp'ı Tehlikeye Sokacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-18 11:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son dönemlerde Facebook ile başlayan ve diğer uygulamalarında karışmış olduğu veri güvenliği sorgulanmaya devam ediyor. Facebook'un ve benzer uygulamalara olan güven kullanıcılar tarafından azalmaya devam ederken, şimddi ise WhatsApp'ın yeni özelliği tepkilere sebep oldu. Şirket daha öncesinde kullanıcı verilerinin saklanmadığını ancak şifreli olduğunu belirtmişti. Şimdi ise 2 ay öncesine dair fotoğraf ve videolarınızı tekrardan indirmenizi sağlayacak. WhatsApp güvenliğinden şüphe duyan kullanıcıların bu özellik ile endişeleri dahada artmış oldu.

Ünlü analist Vivek Wadhwa geçtiğimiz günlerde 'Evet, uygulama içerisinde kullanıcıdan kullanıcıya olan iletişim için ciddi bir koruma sağlanıyor. İletişiminiz tamamen güvenli ama aynı şey medya verileriniz, aramalarınız ve diğer her şey bilgi için firma tarafından toplanıyor.' Şeklinde açıklama yapmıştı. 2.18.106 ve 2.18.110 sürümleri ile beraber gelen yeni özellik ile kendi içeriğinizden dahi silmiş olduğunuz medya içeriklerini tekrardan indirebileceksiniz. 2 aylık bir sürece kadar indirme yapabileceğiniz bu durumda verilerin toplandığı düşüncesine varılmış oluyor.

WhatsApp cephesi ise medya içeriklerini 2 aydan daha uzun bir süre kendi sunucuları içerisinde saklayabilecek. Bakalım WhatsApp'ın bu hamlesi medya güvenliğini ve kullanıcı düşüncelerini nasıl etkileyecek göreceğiz.





PAYLAŞ