Yeni Nokia 9 Konsepti Yayınlandı - Haberler - indir.com

Yeni Nokia 9 Konsepti Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-17 16:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz Dünya Mobil Kongresi 2017 etkinliği ile beraber HMD Global çatısı altında Nokia, tekrardan piyasaya giriş yapmıştı. Bu kapsamda Nokia 6, 5 ve 4 isimli üç yeni Android cihazın yanı sıra nostalji olan Nokia 3310'un yenilenmiş versiyonu da piyasaya sürülmüştü. Şimdi ise Nokia'nın yeni amiral gemisi olması beklenen Nokia 9 isimli yeni akıllı telefondan bilgiler gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta fiyatı hakkında gelen sızıntılar neticesinde Amerika üzerinde 699 dolar, Avrupa'da ise 749 euro üzerinden satılması beklenen cihazın şimdi ise konsept görselleri sızdırılmaya başlandı. Phone Designer adlı Twitter hesabı ile paylaşılan görsellerin yeni Nokia 9'a ait olduğu iddia edildi.

Nokia 9'un olduğu iddia edilen konsept görsellere bakarsak, cihaz son günlerin amiral gemilerinde gördüğümüz incelikte çerçevelere sahip olacak diyebiliriz. Ekran çerçevelerinin inceltilmesi ile beraber artan ekran gövde oranı ile oldukça şık bir görünüm elde eden bu cihazın dikkat çeken bir diğer noktası ise yine birçok amiral gemisinin kullandığı çift kamera özelliğini yeni Nokia 9'da da görüyoruz. Belirtilene göre optik yakınlaştırma olması beklenen kamera özellikleri arasında arka planı bulanıklaştırma özelliğide olacak. İnce bir kasa tasarımı ile gelmesi beklenen cihaz hakkında bazı donanım bilgileri de mevcut durumda.

Nokia 9 bir amiral gemisi akıllı telefon olacağından ötürü, işlemci olarak Qualcomm mimarili Snapdragon 835 modelini kullanacak ve RAM tarafında ise 6 GB RAM'in olacağı belirtilmekte. Daha önceki sızıntılarda da belirtilenlere göre OZO Audio ses teknolojisi kullanılacak modelde 5.5 inçlik QHD çözünürlüğe sahip OLED bir ekran paneli bulunacak. 22 megapiksellik arka kamerası olması beklenen cihazın sensörleri Carl Zeiss imzalı olacak ve 12 megapikselde ön kameraya sahip olaması ifade ediliyor. Parmak izi okuyucusunun yanı sıra göz tarayıcısınında gelmesi beklenen Nokia 9, IP68 seritifikası ile suya dayanıklı bir yapı ile gelecek.

3800 mAh bataryanın gelmesi beklenen yeni modelin Temmuz ayında tanıtılması beklenirken Nokia 7 ve 8 cihazlarınında gelmesine olası gözü ile bakılıyor.





PAYLAŞ