Yeni Nokia 8'in duyurusuyla beraber detaylar verildi - Haberler - indir.com

Yeni Nokia 8'in duyurusuyla beraber detaylar verildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-22 11:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Uzun bir süredir sessizliğe gömülen popüler telefon markalarından biri olan Nokia, sessizliğini bozdu. Lumia serisiyle akıllı telefon dünyasına giriş yapan Nokia, beklediği başarıyı bu seriyle kazanamadı ve sonrasında bir süre akıllı telefon anlamında teknoloji dünyasından elini çekti. Fakat bu sessizlik, HMD Global'ın Nokia 8'i resmi olarak duyurmasıyla beraber son buldu. Bir süredir, Nokia 8 teknoloji dünyasının gündemindeydi ve duyurulması da merakla bekleniyordu. Nokia'nın yeni amiral gemisi Nokia 8'in, sahip olduğu özelliklerle LG ve Apple'ın amiral gemisi telefonlarına rakip olacağı söyleniyor.

Sahip olduğu özelliklerle teknoloji severlerin ilgisini çekebilecek olan Nokia 8, kullanıcılarına 4 farklı renk seçeneği sunacak. Bunlar; Parlak mavi, parlak bakır, temperli Mavi ve çelik renk olacak. Cihaz, yekpare 6.000 serisinin alüminyum gövdesine sahip. İşlemci olarak, Qualcomm'un sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemcisinin tercih edildiği görülüyor. İşletim sistemi ise Android 7.1.1 olacak. Ekran büyüklüğü 5.3 inç olan Nokia 8, dahili depolamada 64 GB, Micro SD kartlarda 256 GB depolama seçeneği sunuyor. HMD Global'ın bir süre önce Zeiss ile bir anlaşmaya imza attığı biliniyordu. Bu anlaşmanın etkisi, Nokia 8'in kamerasında görülüyor ve kamera Zeiss imzası taşıyor.

Nokia 8'in kamerasında kullanıcılarına sunacağı özelliklere bakılırsa; kamera 13 mp çözünürlüklü ve F/2.0 diyaframa sahip. Çift kameranın bulunduğu Nokia 8'de, telefonun ana kamerası RGB sensöre destek verirken, diğer kamera monokrom sensöre destek veriyor. Fotoğraf çekmekten hoşlananlara oldukça kaliteli fotoğraflar sunuluyor. Özçekim kamerası da, aynı çözünürlüğe sahip. Cihazda bulunan Nokia Ozo Audio teknolojisi, 360 derece sesle video çekimi yapılmasına olanak tanıyor. Önem verilen konulardan pil kapasitesi, 3.090 mAh ve aynı zamanda hızlı şarj özelliği de mevcut. Eylül'de Avrupa'da satışa sunulacak olan Nokia 8'in fiyatı 599 ' olarak belirlendi. Kısa bir süre sonra Türkiye'de de satışa sunulması bekleniyor.

Yeni Nokia 8 için yayınlanan iki videoyu, aşağıdan izleyebilirsiniz;





PAYLAŞ