Yeni Nesil Facebook Surround 360 Kameraları Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Yeni Nesil Facebook Surround 360 Kameraları Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-24 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son zamanlarda sanal gerçekçilik üzerine geliştirilen sistemler ve ürünler bir hayli artış sağladı. Özellikle 2017 ile beraber birçok amiral gemisi akıllı telefonunda sanal gerçeklik destekleri sağlaması bu durumlara örnek olarak gösterilebilir. Son zamanlarda ise popüler sosyal medya uygulaması olan Facebook, sanal gerçekçilik üzerine desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Şimdi ise ikini nesil Facebook Surround 360 serisi video kameralarını tanıttı. Yeni model 360 kamera serisi ile satın almak istiyenler için bir potansiyel sağladığı ifade ediliyor. İlk nesil Surround 360 modeli buna benzer bir ürün üretmek isteyen geliştiriciler için bir rehber kaynağı olmuştu.

Şimdi ise yeni nesil kameraları ile daha yetenekli ve taşınabilir bir ürün sunmayı hedefleyen Facebook, ihtiyaca göre ürün önerisi yapacak. Yeni nesil Surround kameralarının büyük olanı x24 isime sahip ve bu kameranın kasasında 24 kameralı kurulum barındırıyor. Sadece 6 kameralı bir kuruluma sahip olan küçük model ise x6 adına sahip olacak. Geçen sene ilk Surround 360 şemaları çevrim içi ortamlarda yayınlanmıştı, fakat bu sene farklı bir tercih yapılması bekleniyor. Çeşitli donanım üreticileri ile beraber ortaklık sağlayan firma bu yeni ürünlerini 2017'nin ilerleyen zamanlarında satışa sunması bekleniyor.

Kameraların doğrudan satılma gibi bir durum olmasada Facebook markasını taşıyıp taşımayacağıda henüz belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz nesil kameraların yenilenmiş versiyonları olan Surround 360 serisi ile her iki kameralar ile de 8K görüntü kalitesinde kareler yakalamak mümkün olacak. Yazılım ve donanımın entegre bir şekilde çalışması sonucunda nesnelerin derinlik algısı daha iyi belirleniyor ve kameranın yakaladığı karelerin kopyası oluşturuluyor. Surroud 360 ekibinin mühendislik direktörü olan Brian Cabral ise görüntü yakalama işlemi sonrasında derinlik algısını hesaplayabilen bir sistem geliştirdiklerini ifade etti.

Görüntü üzerindeki her pikselin işlendiğini ve görüntünün tıpkı gerçek hayattaki gibi her açıdan görülebildiğini belirtti. Derinlik hesaplama işlemlerini Facebook sunucuları tarafından gerçekleştirildiğini belirten direktör, videonun çeşitli platformlarda düzenlenmesine izin verecek. Bu yeni Surround 360 serisi sanal gerçeklik kameraları teknolojik anlamında üst düzey imkanlar sağlayan ürünler olacak. Cihazın satış fiyatı ise henüz belli olmazken, maliyetinin 30 bin dolar seviyelerinde olduğu belirtilmekte.





PAYLAŞ