Yeni macera oyunu Memoranda - Haberler - indir.com

Yeni macera oyunu Memoranda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-17 10:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Bağımsız oyun sektörü, son zamanlarda geliştirilen oyunlarla adından oyun dünyasında söz ettirmeyi başarıyor. Sektör, oyun dünyasına katılan yeni macera oyunuyla, bir kez daha gündeme geldi.

Sahand Saedi tarafından geliştirilen yeni macera oyunu Memoranda, Murakami'nin kısa öykülerinden ilham alınarak tasarlanmış bir oyun. Yeni bilgisayar oyunu Memoranda'nın merkezinde, Avrupa kasabasında yaşayan ve hafızasını kaybetmiş bir kadın var. Oyunun merkezindeki kadın, yaşadığı hafıza kaybı nedeniyle adını dahi hatırlamıyor. Oyuna adını veren Memoranda ismi, karakterin önemli şeyleri hatırlamak için kendisine yapışkan notlar aracılığıyla bıraktığı yazılardan geliyor.

Yeni macera oyununun karakteriyle, oyuncular oyun boyunca kasaba sakinleriyle konuşacak ve bu konuşmalardan topladıkları ipuçlarıyla bulmacaları çözmeye çalışacaklar. Kasabalılar ise oldukça sürreal. Sahand Saedi, oyunun Murakami'nin kısa öykülerine benzemesini şöyle açıklıyor; Murakami'nin kısa öykülerinin çoğu sakin ve gerçekçi bir ortamda geçer ancak tuhaf ve beklenmedik bir karakter ya da küçük bir olay neticesinde atmosfer kırılır ve her şey değişir. Gerilim ve korku Murakami'nin öykülerini okurken zihnimde kökleşen çok net unsurlar. Bu duygu ve Murakami'nin müzik ve teknolojinin birçok yönü hakkında sahip olduğu bilgi birikimi bana bunları birleştirerek bir bilgisayar oyunu yapabileceğimi düşündürdü.

Değişik bir macera oyunu olarak oyunculara sunulacak olan bilgisayar oyunu Memoranda, 25 Ocak itibariyle oyuncularla buluşacak.





PAYLAŞ