Yeni iPhone'ların İşlemci Üretimi Başladı - Haberler - indir.com

Yeni iPhone'ların İşlemci Üretimi Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-23 18:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın 2018 sonbahar dönemi ile yeni iPhone modellerini tanıtması bekleniyor. Her yıl olduğu gibi bu senede yeni nesil işlemcileri modellerde göreceğiz. Şimdi ise yeni nesil işlemcilerin üretime geçildiği ortaya çıktı. Fabrikasyon ortağı Taiwan Semiconductor Manucafturing tarafından yeni nesil A12 yonga setinin seri üretime başladığı ifade edildi. Apple'ın donanım üretimi noktasında Asya merkezli şirketler ile çalıştığı biliniyor. Asyalı şirketlerin tesislerinde bir araya gelen ürünler tüm dünyaya ihraç edilmeye başlanıyor.

Bu noktada Apple'ın son nesil modelleri olan iPhone X ve iPhone 8 serisinde A11 Bionic işlemci setini görmüştü. Bu işlemci seti pazarda ilk yapay zeka desteğine sahip işlemleriden olmuştu. 10 nanometrelik üretim sürecine sahip olan bu model oldukça yüksek performans sergilemesi ile dikkat çekmişti. Şimdi ise 2018 model iPhone modeller için işlemci üretim standartı 7 nanometre seviyelerine düşürüldü ve performans noktasında ise yüksek bir artış bekleniyor.

A12 olarak gelmesi beklenen bu yeni işlemciler 7 nanometrelik üretim sürecinden geçecekler. Hem performans hemde enerji verimliliği noktasında üst seviye olacak modellerin dikkat çekmesi bekleniyor. Bakalım Apple, 2018 modelleri ile tasarım noktasında çentikli yapısına mı devam edecek göreceğiz.





PAYLAŞ