Yeni iPad'de Ana Ekran Tuşuna Elveda Diyebiliriz! - Haberler - indir.com

Yeni iPad'de Ana Ekran Tuşuna Elveda Diyebiliriz!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-08 02:36:35
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar
Japon Apple blog Mac Otakara yeni raporunda Apple'ın 2017'de önemli tasarım değişikliklerine gidileceği düşünülen bir sonraki iPad ile ilgili iki yeni iddia ortaya attı.

Bunlardan biri, bir sonraki iPad'in ana ekran tuşunun olmayacağı iddiası. Apple'ın bir tuş olmadan Touch ID gibi ana ekran tuşuna entegre özellikleri nasıl uygulayacağı belli değil. Bu noktada saf spekülasyonlar var, ancak Apple birçok yeni Android cihazında gördüğümüz gibi cihazın arkasına yerleştirebilir veya ekranda gizleyebilir.

Önceki söylentiler önümüzdeki iPad'in çerçevesiz bir tasarıma sahip olacağı ve ön yüzeyin tamamen ekran olacağını yönündeydi. Ancak MacOtakara'nın raporu cihazın üst kısmının çerçevesiz olmayacağını düşündüren en az bir adet geniş çerçevenin bulunacağını iddia ediyor.

Eğer en son iddialar doğruysa gelecek yılın iPhone ve iPad'i Xiaomi'nin yeni Mi Mix akıllı telefonuna benzeyen bir tasarıma sahip olabilir. Mi Mix, eşşiz bir tasarıma sahip. Telefonun alt kısmında ön tarafa bakan kameranın bulunduğu kısım dışında çerçeve yok. Ana ekran tuşu telefonun arkasında olup mükemmel düz, pürüzsüz ekran tasarımıza sahip.

Bakalım Apple, gelecek yıl bu kadar büyük tasarım değişikliğine gidecek mi' Eğer bu değişiklikler gelirse gelecek yılın iPhone'u satış rekoru kırabilir.

Ayrıca Apple Yeni iPad modellerinde Çerçeve Kullanmayacak!

Apple tarafından 2017 yılında tanıtılması beklenen yeni model iPad Pro tabletlerde tasarımsal değişiklikler yapılarak çerçevesiz bir tasarım ile tanıtılacağı iddia edildi. İddiayı ortaya atan Macotakara internet sitesi bugüne kadar Apple tarafından üretilecek ürünler hakkında bilgi veren internet sitesi olarak biliniyor. İddiaya göre iPad Pro tabletleri çerçevesiz olarak gelecek ve bir önceki ipad modellerine göre daha kalın olacak. iPad Pro modellerinin 6.9 mm iken yeni tanıtılacak olan iPad Pro modelleri 0,3 mm daha kalın olacağı söylendi. Apple tarafından bu iddialar henüz doğrulanmazsa da 0,3 mm kalınlık kullanıcıların kullanım sırasında fark etmeyecekleri kadar küçük bir şey. Fakat işin ilginç yanı tablet üreticileri gittikçe tabletleri daha ince yapmaya başlamışken Apple neden biraz daha kalın yeni bir tablet üretiyor' Öte yandan yine aynı haber sitesinin iddialarına göre iPad Pro için yeni bir boyut olarak gelmesi beklenen 10.9 inç modelinin de tasarımı çerçevesiz olacak. Ayrıca yeni tanıtılacak olan iPad Pro modellerinde Home Tuşu yani Ana Tuş olmayabilir. İpad kullanıcılarının oldukça işine yarayan Home Tuşu olmadan ne kadar ilgi çekecek' Apple tarafından üretilecek olan iPhone 8 akıllı telefonları ile ilgili olarak da Home Tuşunun kaldırılacağı ve daha büyük ekranla yani çerçevesiz olarak geleceği iddia edilmişken iPad Pro tabletler içinde bu tür bilgilerin gelmesi Apple'ın Home tuşunu gözden çıkarmış olabileceğini doğruluyor gibi.

 

 





PAYLAŞ