Yeni iOS 11 Güncellemesi İşlemci Performans Kontolünü Kullanıcılara Verecek - Haberler - indir.com

Yeni iOS 11 Güncellemesi İşlemci Performans Kontolünü Kullanıcılara Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-18 15:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple CEO'su Tim Cook tarafından yeni iOS 11 güncellemesi ile gelecek kritik yenilik ortaya çıktı. Güncelleme ile beraber kullanıcıların işlemci performansı üzerinde uygulanan kısıtlamayı kaldırabileceklerini dile getirdi. Şirketin geçtiğimiz ay ortaya çıkan pillerde yaşanacak sorunları engellemek adına işlemci frekans hızlarının bilerek kısıtlanması ifade edilmişti. Yoğun eleştirilere mağruz kalan şirketin gelecek ay yayınlayacağı güncelleme ile işlemci performansının kullanıcı yönetimine verileceği belirtildi.

CEO, yaptığı açıklamaya göre kullanıcıların pil sağlıklarını görebilmeleri sağlanacak. Daha önce buna benzer bir uygulama yapmadıklarını dile getiren Cook, güncelleme ile beraber iPhone'un performans yavaşlatması konusunda daha net bilgileri sunacağını ve kullanıcıların dilerlerse bu performans yavaşlatmalarını devre dışı bırakabileceklerini ifade etti. Ancak Cook tarafından bu devre dışı bırakmasının önerilmediği ise net bir dille ifade edildi.

Kullanıcılara böyle kasıtlı bir performans yavaşlatması yaptıklarından dolayı özür dileyen şirket pil değişim programında çeşitli indirimler gitmişti. Ancak şirkete olan tepki ve açılan davalar bir türlü eksilmedi. Bu yeni kritik özelliğin sahip olacağı iOS 11 güncellemesinin Şubat ayında betası yayınlanması ve Mart ayında ise tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.





PAYLAŞ